Kategóriák
Formula 1

Leclerc – Vettel első sor Spa-ban, a két Mercedes még sehol sincs

Ismét a két Ferrarié az első sor, a két Mercedes eddig sehol sincs.

Az első szabadedzéshez hasonlóan ismét a két Ferrari végzett az élen, de most Charles Leclerc – Sebastian Vettel sorrendben. A harmadik helyre ezúttal Valtteri Bottas ért oda, lemaradása azonban már 9 tizedmásodperc.

 

Komolyabb incidensek nélkül, kellemes időjárás mellett zajlott az edzés; 23 fokos levegő és közel 40 fokos aszfalt fogadta a mezőnyt délután. A gyakorlás során végig a két Ferrari diktálta a tempót, igaz a félidő környékén Verstappen századokkal volt csak elmaradva az élen álló vörös autótól. A két Mercedes továbbra is keresi a tempót, új fejlesztésű erőforrásukkal felvértezve is 9 tizedes hátrányt könyvelhettek el. Mögöttük a kiválóan működő Racing Pointtal Sergio Perez lett az ötödik, míg csapattársa, Lance Stroll ezúttal a 8. lett. Nem lehet azonban felhőtlen öröme a csapatnak. Perez az edzés vége előtt 5 perccel állt félre a pályán, kipufogójából lángok csaptak fel. Virtuális biztonsági fázis lépett életbe, mely után már nem is tudtak pályára hajtani a pilóták.

Lance Stroll hétvégéje pedig eddig sem volt fenékig tejfel, hát még most; erőforrás elem cserék miatt a mezőny végéről rajtolhat, most pedig az edzés során túlmelegedés ütötte fel a fejét autójában, a rádión égett szagra panaszkodott, így 15 perccel a vége előtt feladni kényszerült az edzést. Nagyon erős tempót diktálnak a Rózsaszín Párducok, vajon keresztbe tesz nekik a technika ördöge? A kanadaihoz hasonlóan Verstappen is motor gondokkal bajlódott, többször jelezte csapatának, hogy autójában a motor kihagy, így csupán a hatodik lett. Mögötte a top 10-ben még Raikkönen (7.), illetve Ricciardo és Albon a 9-10. helyeken zárt. Nem villogtak most a McLarenek, a Haas-ok továbbra is csak keresik önmagukat, míg Gasly ugyan már kisebb különbséggel, de most is elmaradt Kvyattól. Az első edzést kihagyó Russell vissza ülve autójába ott folytatta, ahol abba hagyta a nyári szünet előtt; alaposan elkalapálta Kubicát…

A második szabadedzés végeredménye:

  • Facebook