Kategóriák
Formula 3

A Red Bull junior Jüri Vips első győzelmét aratta az F3-ban a Red Bull Ringen!

A harmadik helyről startoló észt Jüri Vips első győzelmét aratta az F3-ban Spielbergben.a Hitech csapat színeiben. A Red Bull junior pilótája abszolút esélyes a világbajnoki cím megszerzésére, 2-3 éven belül pedig akár Toro Rossóban is láthatjuk őt.

Az F3-as sorozatot talán kevésbé követjük, azonban nem árt megjegyeznünk Jüri Vips nevét, aki győzelmével megszakította a Prema csapat sorozatát, Barcelonában illetve Paul Ricardon a jelenleg vb-éllovas Robert Schwartzman és csapattársa, a tabella 2. helyezettje, Jehan Daruvala győztek.

  • Facebook

Jüri Vips tavaly az F3 Európa-bajnokságban a 4. helyen végzett az összetettben, ezt a sorozatot nyerte meg Mick Schumacher, míg a második helyen Dan Ticktum végzett. Miután a héten hivatalosság vált, hogy Ticktum nem Red Bull junior pilóta, így Vipsnek lehet esélye eggyel feljebb kerülni. Az észt tehetség tavaly ősz óta Red Bull támogatott pilóta. Akárhogyan is alakul az idei éve, nem lennék meglepődve, ha jövőre már az F2 sorozatban versenyezhetne. Vips augusztusban lesz 19 éves, így nem kell sietnie az előrelépést illetően. 5 futam elteltével a 3. helyen áll az összetettben 21 pontos hátránnyal az éllovas Schwartzman mögött. A Paul Ricard-i második futamon nullázott, ennek ellenére nincs túlzottan lemaradva, persze kulcsfontosságú a kiegyensúlyozottság a 30 fős mezőnyben.

  • Facebook

A Red Bull F1-es versenyzőit illetően az elmúlt években elfogytak a juniorok, tavaly meglepetésre Brendon Hartley-t reaktiválta a csapat, idén pedig nulla tapasztalattal Alex Albon kapott lehetőséget, Daniil Kvyat pedig harmadszorra versenyez a Toro Rosso színeiben. Mivel Pierre Gasly rendkívül gyenge teljesítményt nyújt, ezért az utánpótlást nézve, akár Jüri Vips után is nyúlhatna a Red Bull, persze csak a Toróba ültetnék be. Nagyon kíváncsi leszek, hogy az észt versenyzőt 2-3 éven belül az F1-ben láthatjuk-e. Szerintem igen nagy erre az esély.

Címlapfotó forrása: F3 Twitter