Kategóriák
Formula 1

Adrian Newey legújabb szörnyetege: íme a Red Bull Honda RB15!

Adrian Newey legújabb gyermekével, az RB15-tel indul harcba a Red Bull Honda.

A bajnoki címvédő Mercedes után megérkezett az egyik kihívó is, bemutatták a Red Bull Honda RB15-ös gépét! Adrian Newey vajon újra betalált?

A négyszeres bajnokcsapat Red Bull 2014 óta szinte csak vegetál, folyamatosan motorerő hiánnyal és megbízhatósági gondokkal küzdve kapaszkodnak a Mercedes és Ferrari után. Motorpartnerükkel – a Renault-val – olyannyira elfajult kapcsolatuk, hogy megszakították megállapodásukat. Mindez azt jelenti, hogy egy 12 éve tartó együttműködés szakadt meg. A francia gyártó által hagyott űrt a Hondával töltik be, céljuk pedig a japánokkal is ugyan az maradt: cél a világbajnoki cím!

A Milton Keynes-i csapattól nem csak a Renault, de Ricciardo is távozott, mégpedig épp az előbbi említett gyári csapathoz. Helyére a Toro Rosso-ból Pierre Gasly érkezett, tavalyi kiváló szereplésének köszönhetően. Gaslynek nem lesz könnyű dolga, azonnal bizonyítania kell rátermettségét Max Verstappen mellett, hiszen a Red Bullnál mindenkinek egyetlen dobása van. 

Az autó bemutatójára Silverstone-ban került sor, ahol majd rögtön be is járatják azt, hasonlóan a Mercedeshez. Ismét álcafestéssel látták el, hiszen így számos trükkös megoldást el tudnak rejteni, vagy legalább nehezebben értelmezhetővé tenni. Érdemes megfigyelni az orr és az első szárny kialakítását, a közelebbi fotókkal folyamatosan frissítjük cikkünket. 

További bemutatókról szóló cikkeinket itt találjátok:

Megérkezett a címvédő autója: íme a Mercedes W10!
Megérkezett: bemutatták az új Renault R.S.19-et!
Tavalyi autó, új festéssel: bemutatták a Williams FW42 festését és új nevét!
Megérkezett: íme a Toro Rosso STR14-es!
Fekete-arany színben pompázik az új Haas – bemutatkozik a VF19!