A 2019/2020-as, vagyis a Formula E hatodik szezonjától a Mercedes is gyári csapatot indít az elektromos szériában. A Mercedes-Benz EQ Formula E Team most bemutatott festése azonban csupán ideiglenesnek mondható.

A hatodik szezontól ismét egy gyári csapattal bővül a Formula E, hiszen a Mercedes is beszáll a sorozatba. Ehhez a HWA Racelab csapatát fogják felhasználni, akik jelenleg is a Mercedesnek alapoznak, miközben a Venturi technikáját használják. Ezáltal már nem egy zöldfülű csapatként érkeznek meg, míg a Vandoorne – Paffett páros révén értékes tapasztalattal és tudással is gyarapodnak. További érdekesség, hogy a DTM után itt is összecsap majd a nagy német hármas, hiszen a szériában már jelen van az AUDI és a BMW is. Előbbiek az ABT csapattal együttműködve, míg a BMW az idei évtől már gyári csapatként versenyeznek. 

Az autó technikai paraméterei ismertek, hiszen minden csapat a Gen 2-es autókat használja. Az akkumulátorok kapacitása 52 kWh; az edzésen és az időmérőn 340, a futamokon pedig 272 lóerőt engednek lehívni. Ettől akkor lehet eltérni, ha aktiválva van a Fanboost vagy a támadó mód. A tetemes súllyal bíró akkumulátorok révén az autó minimum súlya kereken 900 kg, végsebessége 280 Km/h. 

Az autót a 89. Genfi Autószalonon fogják kiállítani.

Share This