Kategóriák
Formula 1

Bottas a pole-ban a hosszúra nyúlt bakui időmérőn!

A kaotikus események folytatódtak Azerbajdzsánban, miután a legendás nyolcas kanyar két áldozatot követelt, ami Mercedes első sort eredményezett.

 

A Q1 viszonylag eseménytelenül telt, néhány versenyző meglátogatta a bukóteret, Gasly futotta a legjobb időt, és megszületett a 8-as kanyar idei második áldozata, Robert Kubica személyében. A belső ívre rögzített kerékvető dobta meg, így került a falba. Nem jutott a Q2-be Stroll, Grosjean, Hülkenberg, Kubica és Russell. 

 

  • Facebook

 

Kicsit késve kezdtek neki a szombati program második részének, és Charles Leclerc szinte azonnal követte Kubicát a falba, azzal a különbséggel, hogy ő elfékezte magát. Az edzés sok idő múlva indult újra, már hidegebb pályán, de így is az első 10 helyezett 1 másodpercen belüli időt állított be. A Q3-ba kisebb meglepetésre mindkét Alfa Romeo bejutott, valamint Kvyat és Norris is a 10 legjobb közé furakodott.

 

  • Facebook

 

A mindent eldöntő összecsapás már hidegben, azonban a Q1-hez hasonlóan eseménytelenül zajlott. Az utolsó pillanatban viszont a Mercedes befutott az első két helyre, méghozzá Bottas – Hamilton sorrendben, maguk mögé utasítva Vettelt, Verstappent és Perezt, aki tavalyhoz hasonlóan ismét kimagasló teljesítményt nyújtott. Remek eredménynek örülhet Kvyat és Norris is, akik a 6-7. helyről vághatnak neki a futamnak. Idén pedig először fordult az elő, hogy Antonio Giovinazzi megverte Raikkönent az időmérőn, így ők a 8-9. helyre kvalifikáltak. Az eddigi események alapján bizakodóan tekinthetünk a holnapi versenyre, amit az M4 sport 15:10-től közvetít, a felvezető műsor szokás szerint 14:30-kor indul. Íme az időmérő teljes végeredménye.

 

  • Facebook