Hónapok óta bizonytalan volt a Mexikói Nagydíj jövője, ám most Mexikóváros polgármestere megnyugtató hírekkel szolgált: úgy tűnik, jövőre is a naptárban marad a közkedvelt helyszín.

 

A Formula-1 körforgásába 2015-ben visszatért pálya évek óta a szezon egyik fénypontja, hiszen rendre több százezres tömeg látogat ki a helyszínre, mely komoly történelmi múltra tekint vissza az F1-ben. A Mexikói Nagydíj egyenlő az őrületes bulival, továbbá a pálya rendre felborítja a papírformát. A maga tengerszint feletti magasság következtében csökken a motorok teljesítménye, így azok kiegyenlítődnek, és sokkal kisebb különbségek alakulnak ki a csapatok között. Azonban néhány hónapja olyan hangokat hallottunk, melyek szerint az F1-re költött összegeket a mexikói gazdaság más területeire lenne érdemes átcsoportosítani, például egy vasútvonal fejlesztésére, melyről itt írtunk korábban.

Veszélybe került a Mexikói Nagydíj: F1 helyett vasútra költene Mexikó

Az eredetileg 5 éves szerződést most a hírek szerint további három évvel hosszabbítanák meg. A pálya jövőjével kapcsolatban Claudia Sheinbaum, Mexikóváros polgármestere a következőket mondta:

„Szeretnék jó hírekkel szolgálni. A Forma-1 Mexikóban marad! Holnap érkezik meg az FIA elnöke, hogy aláírjuk a szerződést. Ez a város számára is jó hír.” – írta a hu.motorsport.com cikkében.

Továbbá a szervezők is bejelentették, hogy a Mexikói Nagydíj jövője tisztázva lett, így minden arra utal, hogy az elkövetkező években is láthatjuk Autódromo Hermanos Rodríguez pályán körözni az F1 mezőnyét.

Share This