Kategóriák
Formula 1

Csatornafedél gyalázta szét Russell autóját

Csatornafedél rombolta szét a Russell autóját, a Williamst még az ág is húzza.

Sima Ferrari 1-2 az első szabadedzésen, Leclerc és Vettel 1 perc 47 másodpercnél is többel verték a teljes mezőnyt, höhö. Persze mindez csak azért, mert egyedül ők mentek mért időt, mielőtt lefújták volna az egész edzést.

 

Nagyjából 15 perccel az edzés kezdete után George Russell épp egy csatornafedél felett hajtott át, ami a vélhetően elégtelen minőségű hegesztés miatt elvált helyéről, és Williamsének alját úgy átrendezte, mint Fülig Jimmy a matrózok fogsorát egy végig vedelt éjszaka során. Az edzést először megszakították, azonban a fedél újbóli – ezúttal szakszerű – lehegesztése annyi időt vesz igénybe, hogy inkább törölték az egész edzést. Még a lefújás előtt azonban a pályamunkások gondoskodtak arról, hogy az egész kabaréba forduljon át. A sérült autót elszállító autó daruja ugyanis nem fért át egy híd alatt, így kárt okozott benne, majd egy kis olajjal meg is locsolták a Williamst.

 

Íme egy kép az autó aljáról, a szerencsétlenkedő lopós autóról, valamint egy videó az esetről.

 

  • Facebook

  • Facebook

 

https://twitter.com/Insidef1/status/1121706145121325056

 

Bár nem Bakuban történt, de Romain Grosjean is közelebbi ismeretségbe került egy csatornafedéllel, még a 2017-es Maláj Nagydíj második szabadedzésén. Mivel akkor is egy rossz hegesztés miatt keletkezett komoly kár az autóban, a Haas kifizettette az anyagi kárt a pályával. Vélhetően a Williams is be fogja nyújtani a számlát a Bakui promótereknek.