Kategóriák
Formula 1 Kiemelt

Debütált az új Ezüstnyíl, a W11!

Debütált az új Ezüstnyíl, a W11! Újabb bajnoki autó?

A címvédő Mercedes csapat Valentin napon mutatta be idei autóját, a W11-est. Vajon behúzzák vele az utolsó évet is az aktuális érában, vagy sikerül megállítani őket?

 

Mint mindig, idén is először a renderelt képek érkeztek meg az autóról, az igazi bemutatót pedig Silverstone-ban fogjuk a mai nap folyamán látni, amit még a Sky F1 is közvetíteni fog. Pontosan délben fog a pályára kigurulni a W11-el Valtteri Bottas, őt követi majd Lewis Hamilton.

Talán nem övezte egyik autót sem ekkora várakozás, mint a W11-et, ugyanis mindenhol azt lehetett hallani, hogy ez egy teljesen újragondolt autó lesz, ami már csak 2 ok miatt sem volt logikus: 

  1. Minek változtatni azon, ami bevált? A Mercedes alacsony oldaldoboz, illetve dőlésszög koncepciója évek óta szinte hibátlanul működik, mégis miért változtatnának ezen?
  2. Miért ölnének felesleges milliókat egy új koncepcióba, amikor jövőre így is szabályváltoztatások lesznek? Ezáltal az új koncepció 1 év után mehet is a kukába…

És lám, mégis egy eléggé átdolgozott autót láthatunk idén a Mercedestől. Akárcsak a Ferrari esetében, itt is inkább evolúcióról beszélhetünk, mintsem teljes revolúcióról, de jól megfigyelhető, hogy a mérnökök bátran hozzányúltak mindenhez. Nagyon aprónak tűnnek az oldaldoboz légbeömlő nyílásai, továbbá az egész oldaldobozt magasra tették, és ahogy kollégánk megjegyezte, olyan, mintha a közepére rádőlt volna egy fa, ugyanis nagyon hirtelen csapódik le. A padlólemeznél maradtak a jól bevált alacsony rake-nél, tehát nem döntötték úgy előre az autót, mint azt a riválisok évek óta teszik előszeretettel.

Az autónak nincs egyszerű dolga, ugyanis előző 6 testvére mind megnyerte mind a két világbajnoki címet. Kíváncsian várjuk hogy fog teljesíteni a W11 immáron új partnerével, az INEOS-szal karöltve.

  • Facebook
  • Facebook
  • Facebook

Mercedes W11, 2020
  • Facebook

Mercedes W11, 2020
  • Facebook

Mercedes W11, 2020
  • Facebook

 

Mercedes W11, 2020
  • Facebook

  • Facebook

Képek forrása: Mercedes AMG F1 Team, RaceFans.net