Kategóriák
Formula 1

Drágám, a szaudiak megint kitaláltak valamit

Miután sikerült elintézniük, hogy a Formula E Ad Diriyah-ban (Rijád egyik külvárosa) kezdődjön, és hogy a Párizs-Dakar (!) Rallye is egyedül Szaúd-Arábiában versenyezzen, most az autosport krémjét is el szeretnék hívni, amihez kell egy hely, ahol versenyezni tudnak.

Miután sikerült elintézniük, hogy a Formula E Ad Diriyah-ban (Rijád egyik külvárosa) rajtoljon, és hogy a Párizs-Dakar (!) Rallye is kizárólag Szaúd-Arábiában versenyezzen, most az autosport krémjét is el szeretnék hívni, amihez kell egy hely, ahol versenyezni tudnak.

 

Mint ahogy a női egyenjogúságon és az emberi jogokon kívül semmit, így ezt a projektet sem veszik félvállról, és egy olyan pályát terveztek, ami még a Spa Francorchamps-i aszfaltcsíknál is hosszabb, habár jóval kisebb területen helyezkedik el. A területet kompenzálja, hogy egy böszme nagy tornyot szeretnének a pálya kellős közepére, ahonnan mindent figyelemmel lehet kísérni. Szemfülesebbek felfedezhettek a képen egy Silverstone-hoz hasonlító szlalompályát, azzal a különbséggel, hogy ez hosszabb, és árnyékban van. Utóbbi azért érdekes, mert köztudott, hogy árnyékban hűvösebb van mint a napon, és mivel egy sziklafal elég masszív árnyékot nyújt, a gumikkal is kell majd gépészkedni, ha valaki eredményes szeretne majd itt lenni. A körítés pedig a szokásos: Medencék, hullámvasút, és fények mindenhol.

  • Facebook
Forrás: Quiddiya.com

Mindez leghamarabb 2021-re valósulhat meg, amikorra már kettővel több pályán lesz F1 (Hanoi, Zandvoort), tehát valakitől el kell köszönni, mert 24 verseny egy szezonba egyszerűen nem fér bele, így felmerül a kérdés, melyik országoknak nem lesz maradása. Mexikó megmenekült, de a Német, Olasz és Spanyol nagydíj jövője kérdéses. 

Hogy mi lesz mindebből? Azt még senki nem tudja, így azt javaslom mindenkinek, hogy kezelje kellő szkepticizmussal a hírt, és csak gyönyörködjön a látványtervekben. 

 

Pálya látványterve
  • Facebook
Forrás: Racefans.net