“Ebgondolat bánt engemet: ágyban, párnák közt halni meg!” Akár így is kezdhette volna Petőfi Sándor híres versét, amennyiben ma is köztünk élne, és látta volna az Ebgondolat című amerikai filmet. Ha olvasónk autósport rajongó, kedveli a kutyákat és a dramedy műfaját, ezt a filmet neki találták ki. Filmajánló következik.

 

 

Hogy milyen film az Ebgondolat? Kutyás, betegséggel szembenézős, karrieres, családi, nyomokban autóversenyzéssel megfűszerezett dramedy, vagyis egy drámai és komikus elemeket vegyítő mű. Magáról a történetről röviden:

Denny tehetséges pilóta, akinek az autóversenyzés egyszerre a megélhetése és a szenvedélye. Szakmai körökben ismert a hozzáértése, de a nagy lehetőség még nem adatott meg neki. Egy versenyről hazafelé megy be egy kutyafarmra, ahol azonnal egymásra találnak egy kis golden retriever kölyökkel. Megveszi, és a Ferrari alapítója után Enzónak kereszteli, és élete legjobb barátjával tér haza. Enzo szintén imádja az autókat és a versenyeket, ahogy Denny is a mindene. Kis törést Eve életükbe lépése jelent, aki Denny barátnője, majd felesége lesz. Enzo kicsit tart a nőtől, de megvannak Denny kedvéért egymással. A kis Zoe születésével igazi családdá lesznek. Eve gazdag szülei ugyan jobbat szántak a lányuknak, de ők boldogok – míg Eve súlyosan meg nem betegszik. Enzo a családdal tart, jóban és rosszban, támasz lesz a legnagyobb megpróbáltatások idején is.

A film alapvetően egy regény adaptáció, ahol Enzo, vagyis a kutya a narrátor. Tele van szívfájdító jelenetekkel, így lelkileg is fel kell magunkat készíteni rá. Ugyanakkor mégsem egy szomorú, fájdalmas filmről van szó. Annak ellenére, hogy mennyi kín és könny van itt, ez egy életigenlő film. Ami a lehetőségekről szól, és még a kozmikus igazság is benne van. A filmben néhány másodperc erejéig feltűnik Giancarlo Fisichella, volt F1-es pilóta, valamint számos F1-es futamról láthatunk rövid bejátszásokat, utalva Denny álmára; bejutni a az F1-be. A filmet jelenleg az HBO-n tudjátok megtekinteni, vagy rövid internetes keresés után egyéb platformokon. 🙂

 

Forrás: mindennapimozi.blog.hu

Share This