Kategóriák
Formula 1

F1: a konstruktőri és egyéni bajnokságok állása 6 futamot követően

Mercedes = Ferrari + Red Bull.

A 2019-ben megrendezésre kerülő 21 futamból már 6 fordulón vagyunk túl, lássuk hogyan állnak a bajnokságok közeledve az év harmadához.

 

A Mercedes zsinórban 5 kettős győzelemmel indította a szezont, mellé pedig néhány extra pontot egy behúztak a leggyorsabb körökért. Monacóban Bottas ugyan “csak” harmadik lett, ám így is rengeteg pontot kasszíroztak. Jelen állás szerint az “Ezüst Nyilak” egyedül több ponttal rendelkeznek, mint az őket követő Ferrari és Red Bull együttvéve. Egészen döbbenetes, azonban a Red Bull után újabb figyelemreméltó szakadékot figyelhetünk meg, hiszen a 4. helyen álló McLaren mindössze 30 egységet tudott összegyűjteni. Jóllehet ez nem tűnik soknak, azonban a rendkívül szoros középmezőnyben – vagy nevezzük inkább Formula Másfélnek – még így 13 pontos előnyük van az őket követő Racing Pointtal szemben. Ha már a top csapatok között nem beszélhetünk kifejezetten szoros csatáról, annál inkább dörzsölhetjük tenyerünket hátrébb pillantva. Ugyanis az 5. és a 9. helyezett csapatot mindössze 4 pont választja el egymástól, így minden megszerzett pont nagyon nagy fegyvertény lehet a végelszámolásnál. És hát ott van a Williams, akik azért egy kettős győzelemmel rögtön a McLaren elé kerülnének, így semmiképp sem szabad csüggedniük. 🙂

 

  • Facebook

 

Újabb győzelmével Lewis Hamilton megerősítette előnyét csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben, ami így már 17 pontra nőtt. Max Verstappen büntetése kapóra jött Sebastian Vettelnek, aki az így megszerzett második helyének köszönhetően 4 ponttal megelőzte a hollandot, ám Hamiltontól még így is 55 ponttal marad el. Nullázásának köszönhetően hátrébb csúszott Leclerc, míg az év elején küszködő és formáját meglelni látszó Gasly lassan kapaszkodik csak feljebb. Nem így Carlos Sainz, aki az elmúlt 3 futamon rendre pontot szerzett, ezzel pedig a 7. helyre küzdötte fel magát. A 8-10. helyen 3 csapat húzóembere található; Magnussen, Perez és Raikkönen egyetlen ponton belül vannak. Mint látható, a rajtrácson hátrébb továbbra is kiélezett a küzdelem.

  • Facebook