Kategóriák
Formula 1

F1: a konstruktőri és egyéni bajnokságok állása a Francia Nagydíjat követően

A konstruktőri és egyéni bajnokságok állása a Francia Nagydíjat követően.

A Francia Nagydíj után mindössze két helyen történt változás az egyéni, és egyetlen helyen a konstruktőri tabellán, így többnyire a meglévő különbségek változtak csak. Nézzük meg miként.

 

 

Lewis Hamilton idén már 6 győzelemnél és 2 második helyezésnél tart, miközben egyszer a leggyorsabb körért járó plusz pontot is bezsebelte, így 187 pontjával vezeti az egyéni kiírást. Bottas kifejezetten erősen indította 2019-et, azonban a Spanyol Nagydíj óta sorra kapja a pofonokat, hátránya pedig gyorsan 36 pontra nőtt. Ám még így is jó helyzetben van Vettelhez képest, aki 111 pontjával már 76 pontra van Hamiltontól, ami rengeteg. Max Verstappen a negyedik és egyben utolsó pilóta, aki már áttörte a 100 pontos határt. Mai pontszerzésükkel Raikkönen és Hülkenberg előrelépett a pilóták bajnokságában, mindenki más maradt az eddigi pozíciójában. A top csapatok pilótái mögött 4 csapat 1-1 pilótája szerepel még a legjobb 10-ben. Ők Sainz, Ricciardo, Raikkönen és Magnussen. 

 

  • Facebook

 

Ami a csapatok kiírását illeti, alig van változás. Ahogy idén már megszokhattuk, ezen a hétvégén is a Mercedes zsebelte be a legtöbb pontot, ezáltal már 140 pontra növeltét a Ferrarival szemben. Ez annyira sok, hogy ha a következő 3 futamon sem indulna el a Mercedes párosa, még akkor is elsők lennének. A Red Bull és a Ferrari közötti távolság tovább nőtt, hiszen Pierre Gasly nem szerzett ma pontot. A McLaren és a Renault maradtak a 4-5. helyen, ám pozíciójukat megerősítették az üldözőkkel szemben. Rajtuk kívül ma csak az Alfa Romeo szerzett pontot Raikkönen révén, így pontegyenlőség mellett, de jobb helyezést elérve megelőzték a Toro Rossot, ezzel pedig jelenleg a hetedik helyen állnak.

 

  • Facebook