Kivételesen izgalmas és fordulatos futamon vagyunk túl az Osztrák Nagydíjat követően. Ugyan az erőviszonyok nem borultak fel, mégis több ponton is változott a bajnokságok állása. Nézzük hogyan.

 

 

Max Verstappen győzelmével és a leggyorsabb körért járó plusz ponttal kiMAX-olta ezt a hétvégét, így az összetettben megelőzte Sebastian Vettelt, így már a harmadik helyen áll, közel háromszor több pontot gyűjtve csapattársánál. Bottas 5 pontot hozott Hamiltonon, aki még mindig jelentős, 31 pontos előnyt tudhat magáénak. Jelentősebb átrendeződés történt a középmezőny pilótái közt, hiszen a top csapatok mögött Sainz és Norris a 7-8. helyet foglalja el, mögöttük Raikkönen tartja kilencedik helyét, mögé pedig a két gyári Renault pilóta sorakozott fel Ricciardo – Hülkenberg sorrendben, egyaránt 16-16 ponttal. Antonio Giovinazzi végre pontot szerzett, így már csak a két Williams pilóta nem rendelkezik világbajnoki ponttal.

  • Facebook

 

Ami a gyártók bajnokságát illeti, nem történt jelentős változás. A Mercedes előnyéből csupán 5 pontot tudott ledolgozni a Ferrari, és a Red Bull is csak hárommal került közelebb az olaszokhoz, köszönhetően Gasly újabb harmat gyenge produkciójának. Nem így a McLaren, akik immáron 20 pontos előnyt tudtak kiépíteni az 5-ik helyen álló Renault előtt. A kezüket ugyan nem tehetik fel, de jelen erőviszonyok mellett ez egy komolyabb előnynek számít a középmezőnyben. Idei első kettős pontszerzésének köszönhetően az Alfa Romeo megelőzte a Racing Pointot, előrelépve a hatodik helyre. A Toro Rosso, Haas és Williams továbbra is a 8-10. helyeken tanyáznak.

 

  • Facebook

 

 

Share This