Kategóriák
Formula 1

F1: a konstruktőri és egyéni bajnokságok állása az Osztrák Nagydíjat követően

Néhányan fontos pontokkal távoztak az Osztrák Nagydíjról.

Kivételesen izgalmas és fordulatos futamon vagyunk túl az Osztrák Nagydíjat követően. Ugyan az erőviszonyok nem borultak fel, mégis több ponton is változott a bajnokságok állása. Nézzük hogyan.

 

 

Max Verstappen győzelmével és a leggyorsabb körért járó plusz ponttal kiMAX-olta ezt a hétvégét, így az összetettben megelőzte Sebastian Vettelt, így már a harmadik helyen áll, közel háromszor több pontot gyűjtve csapattársánál. Bottas 5 pontot hozott Hamiltonon, aki még mindig jelentős, 31 pontos előnyt tudhat magáénak. Jelentősebb átrendeződés történt a középmezőny pilótái közt, hiszen a top csapatok mögött Sainz és Norris a 7-8. helyet foglalja el, mögöttük Raikkönen tartja kilencedik helyét, mögé pedig a két gyári Renault pilóta sorakozott fel Ricciardo – Hülkenberg sorrendben, egyaránt 16-16 ponttal. Antonio Giovinazzi végre pontot szerzett, így már csak a két Williams pilóta nem rendelkezik világbajnoki ponttal.

  • Facebook

 

Ami a gyártók bajnokságát illeti, nem történt jelentős változás. A Mercedes előnyéből csupán 5 pontot tudott ledolgozni a Ferrari, és a Red Bull is csak hárommal került közelebb az olaszokhoz, köszönhetően Gasly újabb harmat gyenge produkciójának. Nem így a McLaren, akik immáron 20 pontos előnyt tudtak kiépíteni az 5-ik helyen álló Renault előtt. A kezüket ugyan nem tehetik fel, de jelen erőviszonyok mellett ez egy komolyabb előnynek számít a középmezőnyben. Idei első kettős pontszerzésének köszönhetően az Alfa Romeo megelőzte a Racing Pointot, előrelépve a hatodik helyre. A Toro Rosso, Haas és Williams továbbra is a 8-10. helyeken tanyáznak.

 

  • Facebook