Kategóriák
Kavicságy

F1 Ausztrál Nagydíj különdíjak

Ricciardónak elölről veszett el valami, Sainznak hátulról, Grosjeannak meg valahol a kettő között. Közben pedig Bottas észre se vett semmit az egészből… Az év első F1-es különdíjai.

Március közepe? Pipa. Albert Park? Pipa. F1? Pipa. Izgalmak? Nos…

Az a helyzet, hogy ezen a pályán nehezen jön össze a mezőny mostanában. Minden szabályváltozás után azt várjuk, hogy ez változzon és a fülünkön folyjon ki a gyönyörűség, az utóbbi években ez viszont valahogy nem akar összejönni. Most már a közelség lassan összejön, de az előzések még hiányoznak. Nem baj, ez még csak az első futam volt, és tulajdonképpen történtek események most is. Legalábbis egy csokornyi különdíjra való mindenképpen.

Ahol A Szükség Ott A Segítség különdíj: Carlos Sainz
Seb Jelenleg Fontosabb Nálad különdíj: Charles Leclerc
És Még Számlát Se Kaptam különdíj: Romain Grosjean
Nesze Neked Visszatérés különdíj: Robert Kubica
Körzete A Versenypálya Tempója Halálos különdíj: Valtteri Bottas
Én Akkor Itt Az Elején Kiszállnék Köszönöm különdíj: Lando Norris
Hűbele különdíj: Daniel Ricciardo
Lám Lám különdíj: Lance Stroll
+1: Törzsfejlődés különdíj: Honda. Most már kimondható, hogy a japán gyártó egy szinten van a Renault-val, de ha Newey kasztniját és Verstappen tempóját is hozzáadjuk, a Ferrarin is túltesz. Nem műveltek semmi galibát ezúttal a blokkok, mind a 4 végigdolgozta a futamot, közben az egyik McLaren-Renault viszont füstölve állt ki a verseny első felében. És persze ott van a tény, hogy a második turbókorszak első Honda-dobogóját nem Alonso szerezte – bármennyire is szerette volna minden érintett -, hanem Mad Max pár évvel később, erőből átfűzve magát a két gyári Ferrarin.

Jövő hétvégén jön a Formula 1 történetének 999. futama, Bahreinből.