Kategóriák
Formula 1

F1: az egyéni és konstruktőri bajnokság állása a Magyar Nagydíj után

Hamilton és a Mercedes kényelmes előnnyel megy nyaralni, nem így Bottas, akire megérkezett Verstappen!

Izgalmas taktikai párbajt követően Lewis Hamilton nyerte a 34. Magyar Nagydíjat. Mögötte azonban nem a szokásos sorrend alakult ki, így az egyéni bajnokság állása egyre érdekesebb. Nézzük meg, hogy milyen sorrendben mehetnek a pilóták és csapatok a nyári szünetre.

 

Azzal, hogy Bottas csupán a nyolcadik lett, egyrészt ismét nőtt a hátránya Hamiltonnal szemben (62 pont), másrészt Verstappen mai második helyével mindössze 7 pontra van már tőle. Roppant kellemetlen ez rá nézve, figyelembe véve a Mercedes idei domináns teljesítményét. Sebastian Vettel ugyan bejött a harmadik helyre, de keserű szájízzel mehet nyaralni; majdnem kört kapott, és hátránya már 94 pontos Hamiltonnal szemben. A tegnapi időmérő és a mai futam után adott interjúja közben a testbeszéde nagyon arról árulkodik, hogy ő már fejben elengedte ezt az évet.

  • Facebook

A csapatok sorrendjében nem történt változás, a Mercedes továbbra is utcahosszal vezet a Ferrari előtt. Az olaszok és a Red Bull között maradt a különbség, mindketten 27 egységet gyűjtöttek Mogyoródon. Mögöttük a McLaren ma újabb 12 pontot kasszírozott, ezzel lassan kétszer annyi ponttal rendelkeznek, mint az ötödik helyen álló Toro Rosso, ezzel pedig igazán kényelmes helyzetben találják magukat. A Renault újra nullázott, az Alfa azonban Raikkönen révén újabb 6 pontot zsebelt be, ezzel pedig ott loholnak a franciák mögött. Továbbra is nagyon szoros a középmezőny, és ugyan a McLaren kissé ellépett, az ötödik Toro Rosso és a kilencedik Haas között mindössze 17 pont van.

  • Facebook