Végiggondolva, hogy az élmezőny több meghatározó tagjának is szétesett az utolsó pár körben a legkeményebb keverékű gumija, riasztó, hogy a most hétvégén következő második silverstone-i versenyre puhább abroncsokat jelölt ki a Pirelli. Persze, van okos megoldás (nem nyomni annyira), de ez csak Hamilton esetében kivitelezhető versenyhátrány nélkül…

Minden Relatív különdíj:Max Verstappen (Nézhetjük onnan, hogy meglett az a leggyorsabb kör, meg nézhetjük onnan, hogy egy potya győzelmet dobott el a csapata a kerékcserével.)
Jobbra Zárt+Shift+Enter különdíj: Lando Norris (Nem fért ki az utolsó betű, na. A mostani hétvégének egy hat éves rajongó által tervezett sisakmintával vágott neki a Twitch-király, ami viszont egyébként nem sikerült rosszul. Még az LN logó is kivehető, ahogy a színek is hozzák a mostani McLarent.)
Visszatérés Elnapolva különdíj: Nico Hülkenberg (A rutinos németet a Racing Point hívta meg, hogy helyettesítse a pozitív COVID-19 tesztje miatt karanténba küldött Perezt. Az edzéseken nem teljesített rosszul, a rajtrácsra viszont egy szerelési hiba miatt nem tudott kiállni. Hátha a következő menetben szerencséje lesz, én drukkolok neki.)
Potyapont különdíj: Sebastian Vettel (És még ennek is örülhet, mert ha elkapta volna a végén Bottas…)
Most Mindenki Hagyjon különdíj: Daniil Kvyat (Hogy eltolta azt a kamerát a kiesése után… Szerintem jogosan.)
Ezt Csináljátok Utánam különdíj: Lewis Hamilton (Ha előzetesen azt mondják nekem, hogy a címvédő húzza be ezt a futamot is, nem lepődtem volna meg. Ha viszont azt is hozzátették volna, hogy egy defektes kerékkel fut be a célba elsőként, biztos nagyot nézek. És lám.)
Mítosz Igazolva különdíj: Romain Grosjean (A Haas ismét húzott egy merészet és egyetlen megmaradt versenyzőjüket nem hívták be kereket cserélni Kvyat kiesése után, és bár ezúttal sem szerzett pontot, lassabban esett vissza, mint a Hungaroringen. A lényeg: miután az épp mellette elhaladó Sainzra rálegyezett, kapott egy “utolsó figyelmeztetés” fekete-fehér zászlót, ő pedig így reagált rá: “Miért? Ott volt neki a fél pálya!”. A felvételek tanúsága szerint pedig ezúttal igaza volt.)
Így Kellene különdíj: Pierre Gasly (Erős pontszerzés, remek tempó. Taps.)
+1: Jobbulást különdíj: Sergio Perez

A most hétvégi második angol futam lesz a Formula 1 hivatalos 70. születésnapi nagydíja, biztos látványos külsőségei lesznek.

Share This