A tavalyi év folyamán úgy érzem, sokunk szívébe belopta magát a Formula 1 főcíme. Olvastam olyan véleményeket, hogy egy B-kategóriás szuperhősfilmre hajaz, de itt valószínűleg ez is volt a cél. Amerikai tulajdonos, amerikai stílus – és ott most ezek mennek (meg a felhők).

A vágás feszes és gyors, a snittek rövidek, sok a közeli felvétel, és persze az egész tetején ott van Brian Tyler zseniális zenéje. Minden arra van kihegyezve, hogy a néző felfokozott állapotban várja a rajtot.

 

Eltelt egy év, és nagyon kíváncsi voltam, hogy mit fognak módosítani ezen a nyerő formulán idénre. Nos, a zenét nem, az továbbra is epikus és megunhatatlan.

A képi világ viszont nagyot változott. Most minden pilótapárost láthatunk, névvel és nemzetiséggel, hogy képben legyünk. (Van egy érzésem, hogy ha év közben valamelyik csapatnál be kell ugorjon a tartalékversenyző, akkor a videó is frissülni fog.) A környezet továbbra is fekete és vörös, de sokkal több benne a fény, mint eddig. Ez utalhat arra is, hogy az új pilótageneráció (Norris, Russell, Albon, illetve ide sorolandó Leclerc, Verstappen és Gasly is) egy új hajnalt hoz a bajnokságba.

 

Lassabb, megfontoltabb, kimértebb az új főcím – és itt mutatkozik meg a zene zsenialitása igazán, mert ehhez az új képi világhoz is kiválóan illik. Ugyanakkor engem nem vonz annyira. A tavalyi adrenalinbomba után ez olyan idegen és távolságtartó, nagy a váltás. Igaz, nem is annyira idegen, hogy ne tudjak megbarátkozni vele.

Nektek melyik tetszik jobban, a tavalyi vagy az idei?

Share This