Kategóriák
Kavicságy

F1 Kínai Nagydíj különdíjak

Ricciardo végre pontot szerzett, Gasly végre odaért az élmezőny végébe, a Ferrari pedig végre magába szállhatna. Kivonat az ezredik F1-es futamról.

Ezen is túl vagyunk. Nagyjából ennyi pozitívumot szűrhetünk le nagy általánosságban a Formula 1 ezredik futama után. Még Adaco, a Los MiniDrivers rajzolója is úgy tette ki az összefoglalót, hogy: “Körözött: események a pályán; utolsó ismert tartózkodási helye: Bahrein 2019”. Ha nem lett volna a csoportos chat, simán elaludtam volna a közvetítés alatt és ez nem jó így. Azerbajdzsánban nagyon bízom, ott őrült futamok szoktak lenni. Hátha még egy középmezőnyös pilóta is felfér a dobogóra, ahogy tavalyelőtt Stroll, tavaly pedig Perez.

Ja, és majd lesz egy újabb rímekbe szedett írásom ezen a héten, most nagyon benne vagyok újra.

Tarts Ellen különdíj: Lando Norris
Idegméreg különdíj: Romain Grosjean (Az utolsó pár körben odaért Albonra, aztán mégsem, majd megint igen…)

Tavaly Elég Volt különdíj: Max Verstappen
Közkívánat különdíj: Daniel Ricciardo
Showman különdíj: Lance Stroll
Don’t Believe Me Just Watch különdíj: Kimi Räikkönen
Mikor Már Haza Se Várnak különdíj: Nico Hülkenberg
Már Értem különdíj: Pierre Gasly
+1: Citromdíj: Scuderia Ferrari. Ahogy tönkreteszik a sokkal többre hivatott Leclercet a konokságukkal, azt rettenetes nézni. Még mindig abban hisznek, hogy a mentálisan instabil Vettel fog nekik világbajnoki címet szerezni, mert volt már egy honfitársa, aki korábban világverő volt a vörös autóban. Csak azt felejtik el, hogy Michael Schumacher nem játszotta a primadonnát soha, ő csak akkor panaszkodott az előtte autózóra, ha az látványosan kacsázott előtte, esetleg leütötte az egyik első kerekét (Spa ugyebár, mikor MSC majdnem házhoz ment reagálni). A másik: Schumacher csapattársának lenni és VB-címről álmodni teljesen felesleges volt, amennyiben a német a pályán volt, Vettel viszont verhető. Ezt Ricciardo tudná igazolni, és most már Leclerc is, Bahrein óta. Az, hogy a német előnyét csapatutasítások biztosítsák, teljességgel abszurd és szomorú.

Hétvégén egyébként volt IndyCar is, Long Beach-en. Arról is csinálok összefoglalót hamarosan, szóval stay tuned!