Él egy népcsoport Észak-Olaszországban, amelynek kedvenc színe a vörös, kedvenc zeneszáma a magas fordulaton üvöltő versenymotor hangja a Variantéból kifelé, kedvenc állata pedig a ló, főleg ha fekete. Minden szeptemberben megindulnak csapatostul a monzai királyi vadasparkba, és várják a csodát. Ezt a népcsoportot úgy hívják összefoglaló néven, hogy tifosi. És ez a csoport ezúttal régóta várt örömünnepet tarthatott, főszerepben egy ifjú monacói versenyzővel.

Ez Most Így Ennyi különdíj: Max Verstappen (Itt nem jön ki annyira a zseniális Red Bull aerodinamika, motorerőben pedig a Honda még mindig nem áll igazán jól.)
Kettes Csapó különdíj: Carlos Sainz (Eddig nagyon rájár a rúd a spanyolra a nyári szünet óta: Belgiumban motorhiba, itt pedig egy banális bokszutcai hiba miatt dobott el sok pontot.)
Ha Már Távoznom Kell különdíj: Nico Hülkenberg (Nemrég derült ki, hogy Esteban Ocon ül a német helyére jövőre. Ha meg is viselte, itt nem látszott rajta.)
És Még Azon Is Túl különdíj: Alexander Albon (Nem akarunk előzni a Lesmo 1-ben külső íven, oké? Különben az lesz, mint most.)
Mindent A Hazáért különdíj: Charles Leclerc (Ha voltak is vitatható esetei, kétségtelen, hogy a tempója teljesen rendben volt . az egyenesekben legalábbis.)
Nem Tehetek Róla különdíj: Lance Stroll (Előbb Vettel terelte ki kvázi a kavicsba, majd ahogy visszajött, véletlenül Gaslyval játszotta el a látottakat.)
Anyu Hozd A Kamerát különdíj: George Russell (Versenyezhetett egy Ferrari ellen, éles helyzetben. Óriási megtiszteltetés, főhajtás neki.)
Citromdíj: Sebastian Vettel (Az egy dolog, hogy megpördül kanyarban, láttunk már ilyet idén más élmenőtől is. A különbség, ahogy visszatért a pályára. Egyébként valahol érthető, frusztrálta a hiba és mihamarabb vissza akart térni a pályára, de nem igazán tudta figyelni a forgalmat, így lett Strollnak rossz a futam hátralévő része. Illetve persze magának is, mert megint nullázott, másodéves csapattársa viszont nem csak az első rajthelyet szerezte meg, de ezúttal is nyert.)
+1: Ilyet Mindig különdíj: Renault Sport F1 Team (4-5. hely, elég remek.)

Ezzel a futammal pedig véget ért a 2019-es F1 szezon európai része. Legközelebb a szingapúri éjszakában láthatjuk a srácokat.

Share This