Milyen epikus volt a monzai vágta! Pedig éles helycsere kifejezetten kevés volt. Ennyit számít az, hogy nem a megszokott arcok vannak a jó helyeken, úgy tűnik – becsapja a szemet.

Újabb Esély A Kukában különdíj: Valtteri Bottas (Ezek a gyenge rajtok adnak esélyt Verstappennek, hogy közel maradjon hozzá a bajnokságban.)
A Fiúk Nem Sírnak különdíj: Kimi Räikkönen (Biztos volt, hogy az a második hely nem tart sokáig, az elengedéséhez pedig kell az érettség. Magnussen biztos katasztrófát okozott volna hasonló helyzetben.)
Az A Bizonyos Ha különdíj: Carlos Sainz (Még egy kör és megvan a győzelem. Így se rossz, persze, de azért mégis.)
Szent Polisztirol különdíj: Sebastian Vettel (Összeteheti a kezét a német, hogy nem tört össze jobban a kocsi, így csak a fékeket kell cserélni.)
Ugye Még Beférek különdíj: Daniel Ricciardo (Épp elcsípte a lehetőséget az első körben, hogy Bottas elé kerüljön.)
Vörös A Vörösre különdíj: Charles Leclerc
Ezt Még Emlegetni Fogjuk különdíj: Pierre Gasly (Az év szenzációja, mint 2008-ban Vettel első győzelme – mit ad isten, épp Monzában. Semmit nem von le az értékéből, hogy káoszos volt a verseny.)
Mindig Csak A Bajkeverés különdíj: Kevin Magnussen (Illetve inkább a pályabírók, mert K-Mag azt csinálta, amit kellett, tehát nyitásnál állt meg. Csak azzal nem számolt, hogy nem oda tolják be, hanem a bokszba…)
+1: Kvóta Idén Is Teljesítve különdíj: Mercedes-AMG (Az idei mínuszos futam is megvan: Bottas visszacsúszása az első körben, a félretervezett autó, ami nem működik mezőnyben és persze Hamilton kihívása, amikor nem lett volna szabad. Legalább idén jobban jöttek ki, mint tavaly Németországban.)

***

Most pedig bejelentés következik, ugyanis egy hosszú sorozat utolsó felvonása ez a csomag. 2009 óta osztogatom a különdíjakat a pilótáknak, azóta számos oldalon megfordultam és sokan jártak csodájára annak, amit csinálok. Az utóbbi időben viszont már nem olyan kedvvel csináltam, mint addig, ezért úgy döntöttem magamban, hogy az idei Spanyol Nagydíj lesz az utolsó, amihez megírom ezt a kis szösszenetet. Májusban. Így pont benne lett volna a Holland és a Vietnámi Nagydíj is – csak hát jött a vírus és letarolt mindent.

A szünet pedig még adott egy pici lendületet, ami nemrég fogyott el. Tudhatjátok, hogy mind a Spanyol, mind a Belga Nagydíjat kihagytam a szériámmal (utóbbit nem is láttam), de nem akartam szó nélkül távozni. 11 év alatt rengeteg minden változott, pilóták jöttek és mentek, pénzes új helyszínek bukkantak fel és pottyantak ki a naptárból nyom nélkül, csapatok alakultak át – és ti mindezt végigkövettétek velem. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, mindegy, mióta olvassa!

Ja, és hétvégén egy új pálya, Mugello debütál! Nézzük együtt!

Share This