Visszatért! Újra itt van, újra itt van! A digitális félmegoldások után végre élesben láthattuk a mezőnyt küzdeni a helyekért. És bár ezúttal pár betű kimaradt az Ausztrália szóból, az idénynyitó hasonlóan káoszos és lebilincselő volt, mintha Melbourne-ben rajtoltak volna el.

Há’ me’ mé’ ne különdíj: Valtteri Bottas (Illetve csak majdnem, mert ezúttal nem lett övé a leggyorsabb kör. A teljesítménye viszont pont olyan meggyőző volt, mint a tavalyi szezon elején. Lehet, hogy tényleg működésbe lépett a Bottas 3.0?)
Kevés Lesz különdíj: Sebastian Vettel (A Mission Spinnow már megszokott tőle, de most még a motorerő se volt ott, hogy kihúzza döntetlenre. Mázlival szerzett csak pontot.)
Rózsaszín Felhők különdíj: Sergio Perez (A mexikói ott volt a szeren, de a kopott gumi perdöntő. Így szállt el a bronzérem.)
Minek Ment Oda különdíj: Alexander Albon (Simán lehetett volna harmadik, de nem, neki meg kellett kóstolnia Hamiltont. Aztán rajtavesztett.)
Szökőévben Egyszer különdíj: Kimi Räikkönen (Nem vele szokott előfordulni az ilyesmi, hogy a kerék leforduljon az autóról magától. Óriási szerencse, hogy az ívbelső első kerékkel történt ez, így nem tört össze utána az Alfa.)
Egy Sötét Alagút Vége különdíj: Lando Norris (Jövőre újra a régen nekik sok sikert hozó Mercedes motor lesz a McLarenekben, de nem kell azt kivárni egy trófeáért. Lando jókor volt jó helyen, és magától is nagyon megdolgozott ezért az eredményért.)
Meglett-e Volna? különdíj: George Russell (Belegondolva, hogy a teljesen újonc Latifi is majdnem pontot szerzett, talán csak a technikai hiba akadályozta meg, hogy a Williams rögtön pontot szerezzen?)
Szélsőség különdíj: Max Verstappen (Vagy nyer Ausztriában, vagy kiesik a futam elején. Idén ez utóbbira volt példa.)
+1: Azt Hittük Ez Már A Múlt különdíj: Haas F1 Team (Fékhiba mindkét autónál, tegye fel a kezét, aki meglepődött ezen!)

Most hétvégén ugyanott, ugyanazokkal a pilótákkal, de más néven folytatjuk: jön a Stájer Nagydíj!

Share This