Kategóriák
Kavicságy

F1 Spanyol Nagydíj különdíjak

Az itthoni közvetítésben új korszak kezdődött, a pályán viszont minden maradt a régiben. Legalábbis elöl mindenképp. Kivonat a talán utolsó Spanyol Nagydíjról.

A magyar közvetítés körüli hercehurcát majd a poszt végén említem, szóval először összességében foglalnám össze a hétvégi fordulót: megint a végén jött a dráma. Bár ez a dráma se volt egy nagy szám, mégis el lehetett nézni, ráadásul tétje volt a dolognak, hiszen a pontszerző zónában volt kavarodás ezáltal. Illetve volt még egy ütközés is, csak úgy zárójelben…

Hidegvér különdíj: Pierre Gasly (Nagy tempónál megfogni a kifelé sodródó autót, majd a közismerten nehéz természetű Magnussen támadását kivédekezni, jár a taps.)
Dömper különdíj: Lando Norris (Nem is azért, mert megpöckölte Strollt, hanem mert utána kavicsszőnyeget húzott a pályára keresztben.)
Ilyen A Ralis Tapasztalat különdíj: Kimi Räikkönen (Bár ott kicsit kevésbé sűrű a kavics…)
Hazai Hátszél Mert Más Magyarázat Nincs különdíj: Carlos Sainz
Önsorsrontás különdíj: Romain Grosjean (Erre nem lehet mit mondani, amit az itt kifejezetten versenyképes Haas-szal művelt a francia az SC után. Viszont az a javára írandó, hogy minden alkalommal a szabályos helyen jött vissza a bukótérből!)

Ha Többet Akartok Rúgjátok Ki Kvyatot különdíj: Max Verstappen
Közelebb Egy Újabb Rekordhoz különdíj: Lewis Hamilton
Nem Is Volt Az Övé A Pozíció Minek Ment Oda különdíj: Lance Stroll
+1: See You Again különdíj: Szujó Zoltán. Még emlékszem, mekkora ribillió volt, mikor az addig fáradhatatlan bokszutcai riporterként alkalmazott Zoltán kommentátor lett. És emlékszem, milyen zavaró volt elsőre is, hogy Palikot akarta utánozni, illetve persze a verseny előtti hírhedt mondata is borzolta az én szemöldökömet is minden áldott hétvégén. De most úgy vagyok vele, hogy a dolgokról akkor vesszük észre, hogy fontosak voltak, amikor elveszítjük őket. Igazából Szujó nem volt annyira rossz. Jó sem persze, de Wéberrel azért egész jó párost alkottak.

Szujótól nagyon dicstelenül vált meg a közmédia, a szokásos ok miatt – mert őszintén beszélni a vállalaton belül zajló folyamatokról egy másik sajtóterméknek. Bár végig úgy tűnt, hogy kerüli a témát minden eddigi munkatársa, WG azért csak megemlékezett róla, végtelenül finom és elegáns módon. Annyit csinált, hogy sok sikert kívánt új kollégájának, Újvári Máténak a felvezető kör végén, illetve azt mondta, hogy “még utoljára, kapcsolják be biztonsági öveiket”. És ennyi, nem kell több. Egyébként Máté jól vezette a közvetítést, majd belejön, rajta ráadásul nem érzem a humorossági kényszert, amibe Szujó belement és bele is tört. Új korszak kezdődik.

Hétvégén megint nem csak F1 volt ám… IndyCar GP különdíjak hamarosan!