Kategóriák
Formula 2

F2: Nyck de Vries nyerte az őrült főfutamot Monacóban

Mick Schumacher nem kis bonyodalmat okozott, ám ez sem akadályozta meg Nyck de Vriest a győzelemben.

Nyck de Vries magabiztos győzelmet aratott Ghiotto és Matsushita előtt, míg a vb-éllovas Latifi pontot sem szerzett. Mick Schumacher hiába indulhatott a kiváló 4. helyről, piros zászlót okozva szintén tízen kívül zárt.

 

A pole pozícióból rajtoló Nyck de Vries magabiztosan tartotta meg az első helyét a rajtnál, a második kockát megszerző Sauber junior Callum Ilott el sem tudott rajtolni. A negyedik pozícióból startoló Mick Schumacher nagyon rosszul kapta el a rajtot, pedig Ilott nem volt előtte, s visszacsúszott az ötödik helyre. A vb éllovas Latifinek eddig nem alakult túl jól a hétvége, hiszen csupán a 8. helyről várhatta a piros lámpák kialvását, s Schumacher előzése közben pórul járt, megsérült az első szárnya, amelynek köszönhetően ki kellett jönnie a boxba. A verseny felénél Mick Schumacher Tatiana Calderónt szerette volna megelőzni, azonban a kolumbiai versenyző keresztbe állt a pályán, mely a monacói szűk pályát elzárta, így piros zászlóval meg kellett szakítani a versenyt.

 • Facebook

 

Mivel az 1-9. helyezett nem volt még a boxban, így elméletileg Schumacher és Deletraz – Gelael kerülhetett volna a legjobb pozícióba, azonban a már korábban szervizelők egykörös hátránnyal kezdték az újraindítást. A versenyirányítás a Calderón féle ütközésért áthajtásos büntetést szabott ki Schumacherre. A verseny legnagyobb nyertesei a piros zászló előtt kereket nem cserélő, s a mezőny második feléből rajtoló Boccolacci, Zhou páros lett, akik az 5-6. helyen végeztek. A verseny második felében Latifi próbálkozott a felzárkózással, megelőzte Hubert-t, azonban Gelael-lel nem volt ilyen szerencséje, az indonéz versenyzőnek idő előtt fel kellett adnia a versenyt. Latifit a baleset okozásáért Schumacherhez hasonlóan áthajtásos büntetésre ítélték. A verseny végén Aitken illetve Correa kötött ki a falban, így biztonsági autó után már csak 1 körük maradt a versenyzőknek.  A holnapi sprintversenyt Deletraz – Markelov várhatja az első sorból.

A Monacói F2-es futam nem hivatalos végeredménye:

 1. De Vries
 2. Ghiotto
 3. Matsushita
 4. Sette Camara
 5. Boccolacci
 6. Zhou
 7. Markelov
 8. Deletraz
 9. Boschung
 10. Hubert