Kategóriák
Formula 3

F3-as teszt: Christian Lundgaard-é a második nap

Marcus Armstrong közel volt a 2/2-höz, de a második napon egy nüansznyival jobb idővel Christian Lundgaard zárt az élen.

Ma tovább folytatódott az F3-as sorozat előszezoni tesztje, ahol az ART Grand Prix pilótája, Christian Lundgaard végzett az élen. Mögötte a tegnapi nap első helyezettje, Marcus Armstrong és Leonardo Pulcini a második és harmadik helyen zárta a második tesztnapot.

 

Le Castelletben ismét 30 pilóta gurult pályára, hogy felkészülhessenek az idei évre. Az autókkal tegnap még mindenki csak ismerkedett, ám ma már egyre jobban ráéreztek és jobban odaléptek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az első 23(!) pilóta 1 másodpercen belüli időt autózott. A nap legjobb ideje Christian Lundgaard neve mellett szerepel, aki 1:48.786-os idejével fél másodpercet faragott Armstrong tegnapi legjobb eredményéből. Nem sokon múlott azonban, hogy ne az előbb említett ifjonc zárjon ma is az élen, hiszen csupán 14 ezreddel csúszott le az első helyről. Pulcini és a negyedik Schwartzman már 2 tizedre maradtak le, de a 10. helyezett Felipe Drugovich hátránya sem rúgott fél másodpercnél többre. Az egyenautós szériáktól pont azt várjuk, hogy a pilóta jelentse az igazi különbséget, itt pedig tökéletesen érvényesül mindez, hiszen egyetlen apró hiba is több helyezésbe kerülhet.

A Paul Ricard-on véget is ért a tesztelés, legközelebb már a Circuit de Catalunya fogadja a mezőnyt Barcelonában, méghozzá április 09-10-én.

 

  • Facebook

 

Az első nap eredményeit alábbi cikkünkben nézhetitek meg.

 

F3-as teszt: Marcus Armstrong elsőségével zárult az első tesztnap