Robert Shwartzman, a PREMA Racing orosz pilótája nyerte az F3-as időmérőt, mögötte csapattársai, Jehan Daruvala 2, Marcus Armstrong közel 3 tizedes lemaradással a második és harmadik helyen.

 

A 2019-es év során az F3 mezőnyét egyértelműen uralja a PREMA Racing csapata. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a bajnokság első 4 pilótájából 3 náluk versenyez, míg a csapatok között a második helyen álló Hitech Grand Prix-nél közel két és félszer több ponttal állnak az élen. Sőt, nem sokkal van csak kevesebb pontjuk, mint a második, harmadik és negyedik csapatnak együttvéve. Tekintve, hogy az F3 mezőnyének idén ez az utolsó versenyhétvégéje, a konstruktőri címük nem forog kockán.

A szabadedzésen egyébként még Armstrong autózta a legjobb időt, ott Shwartzmant utasította maga mögé 3 tizeddel, ám az időmérőre fordítani tudott orosz csapattársa, így a pole-ból várhatja a lámpák kialvását. Shwartzman 180 pontjával jelenleg vezeti a bajnokságot, mögötte 147 ponttal áll Daruvala, míg az észt Jüri Vips a harmadik 122 ponttal. A főversenyen 25, a sprintversenyen 15 pont jár a győzelemért, a leggyorsabb körök pedig 2-2 pontot érnek. Vips így már csak a második helyet csípheti el, Daruvalának pedig nagy szerencsére, és Shwartzman betlizésére lenne szüksége ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepelhessen. Bajnokavatásra fel!

  • Facebook

Share This