A 2019-es autóbemutatók sorát az amerikai Haas – istálló kezdte, melynek megjelenése alaposan megváltozott új névadó szponzoruknak köszönhetően.

A bemutatónak a Londoni Royal Automobile Club adott helyet, melyet február 7-én délben tartottak. A Gene Haas által alapított csapat az idei évre teljesen új külsőt kapott, köszönhetően új névadó szponzoruknak, az energiaitalokat gyártó Rich Energynek. Bár az energiaitalosok először a Force Indiát, majd a sikertelen tárgyalásokat követően a Williams-t nézték ki maguknak, végül a Haas-nál kötöttek ki. A fekete-arany festés sokakban nosztalgikus érzéseket kelthet, hiszen a legendás JPS Lotust idézi.
Bár a bemutatón látható autó még csupán a tavalyi modell a 2019-es szabályok szerint tervezett első szárnnyal ellátva, ám a hivatalosan kiadott CGI képeken már az idei modell látható.

  • Facebook

Bemutatkozik a Rich Energy Haas F1 Team 2019-es festése

Külsőre teljesen átalakult a gárda, pilótafelállásuk azonban továbbra is a Romain Grosjean – Kevin Magnussen duóból áll. Csapatként a 2018-as idényt a konstruktőri 5. helyen zárták, idén pedig egyértelműen a középmezőny élére szeretnének állni.

„A célunk egyértelmű: előre akarunk lépni! A 2018-as szezonra sokat fejlődtünk és képesek voltunk a konstruktőri negyedik helyért küzdeni, ami egyúttal a maximum is volt. Szeretnénk növelni a tétet, és mindent megteszünk azért, hogy mindez sikerüljön.” – nyilatkozta Gunther Steiner, a Haas F1 Team csapatfőnöke.

És az első renderelt képek az idei autóról

Share This