Jó hírünk van a tippjátékok szerelmeseinek, ugyanis 2019-hez hasonlóan idén is játszhattok velünk és tippelhettek az F1-es versenyek végkimenetelére. Tavaly közel kétszázan játszottatok, reméljük idén még többen fogtok. Lássuk miből is áll a játék és mi változott benne tavalyhoz képest.

 

 

A játék rövid ismertetése, a játék célja:

A játék stratégiai jellegű, egy kiadós bevásárláshoz hasonlítható. Minden versenyhétvégén 50 kredit áll minden játékos rendelkezésre, melyből pilótákat lehet vásárolni. Ezt nem muszáj teljes mértékben elkölteni, ugyanakkor nem lehet semmilyen maradékot átvinni a következő fordulóra. A pole és a leggyorsabb kör egyaránt 5-5 pontot ér. Ezt külön nem kell megtippelni, csak jól kell versenyzőt vásárolni. A vb-éllovas versenyző ára drága, ugyanakkor ha ő szerzi meg a pole-t és ő futja meg a leggyorsabb kört, akkor 35 pontot nyerhet vele az ember. Nemcsak nyerni, de veszíteni is lehet, hiszen ha a megvásárolt pilóta kiesik a versenyből annyi pont kerül levonásra, amennyi a versenyző értéke megszorozva a szorzóval. Akkor a legnagyobb a veszteség, ha a vb-éllovas versenyző esik ki (-25 kredit), legjobb esetben -5,5 kredit (15. helyezett). Az űrlapon minden hétvégén a világbajnokság sorrendjének megfelelően alakul a versenyzők értéke, a szorzók illetve a kiesések esetén a levonandó értékek az egész szezon folyamán állandók maradnak.

Az ausztrál forduló esetén az előző év konstruktőri bajnokságát vettük alapul, így a Mercedes párosa áll az 1-2. helyen, míg a tavaly nem versenyző Esteben Ocon a 10. a listán.

A versenyzők értéke és az oddsok:

Vb-helyezés Kredit Szorzó Kiesés esetén levonás Vb-helyezés Kredit Szorzó Kiesés esetén levonás
1 25 1 -25 11 5 3,5 -17,5
2 20 1 -20 12 4 4 -16
3 16 1 -16 13 3 4,5 -13,5
4 13 1 -13 14 2 5 -10
5 11 1 -11 15 1 5,5 -5,5
6 10 1 -10 16 1 6 -6
7 9 1,5 -13,5 17 1 6,5 -6,5
8 8 2 -16 18 1 7 -7
9 7 2,5 -17,5 19 1 7,5 -7,5
10 6 3 -18 20 1 8 -8

 

Mint az látható, a világbajnokág 10. helyezettjét 6 kreditért lehet megvenni, az odds-a (szorzó) pedig 3. Vagyis, ha ez a pilóta megnyeri a versenyt, akkor az általa szerzett 25 pont megháromszorozódik, így a játékos 75 ponttal gazdagodott, miközben csak 6 kreditet költött el az adott pilótára. Azonban, ha ez a pilóta kiesik, akkor a kredit értékét megszorozzuk az odds-al, így 18 pontot levonunk a játékostól.

A játék menete:

Minden versenyhétvége előtt néhány nappal kerül meghirdetésre az aktuális tippjáték. A játékra a további nehezítés érdekében a harmadik szabadedzés kezdetéig várjuk a tippeket. Az űrlap helyes kitöltésével (név, maximum 50 kredit, játék elfogadása) nevez a játékos az adott fordulóra. Az eredmények a verseny utáni napokban kerülnek kiértékelésre és közzétételre.

A tippjáték kiértékelésekor minden esetben a pályán elért eredményeket vesszük figyelembe, az utólagos kizárás, időbüntetés nem befolyásolja az értékelést. Az időmérő esetén minden esetben a pole-t megszerző versenyző ér 5 kreditet, a rajtbüntetéseket nem vesszük számításba, kivéve, ha az adott versenyző szabálytalanul érte el a gyors körét és időeredményét törölték. A versenyek esetén, aki a futam közben kap például 5 másodpercet és a futam végeredményében kerül ez feltüntetésre, akkor a büntetés utáni helyezése kerül beszámításra, vagyis, ha a büntetésnek köszönhetően kicsúszik a pontzónából, akkor 0 pontot ér a versenyző az aktuális fordulóban. Kiesett versenyzőnek az számít, aki nem szerepel rangsoroltan a futam végeredményében, vagyis nem teljesítette a versenytáv legalább 90%-át.

Nyeremények:

A nyereményeket illetően díjazzuk egyrészt a szezon során az összes fordulóban tippet leadó legtöbb pontot elérő játékost, valamint mindenkinek átlagoljuk a legjobb 7 versenyeredményét (aki később csatlakozik, vagy elfelejt néhányszor tippelni annak is legyen esélye) és a három legnagyobb átlagpontszámú játékost díjazzuk. Holtverseny esetén a többszöri játék illetve a fordulókban elért magasabb összpontszám dönt a sorrendről. A nyeremények tekintetében az már biztos, hogy névre szóló, gravírozott serlegek kerülnek kiosztásra, de mérlegeljük még további nyeremények kiosztásának lehetőségét is. Erről a későbbiekben mindenképp beszámolunk.

  • Facebook

Bármilyen a játékkal kapcsolatos észrevételt, megjegyzést szívesen várunk üzenetben Facebook oldalunkon! A tippjáték űrlapja alább található (görgetéshez használjátok a csúszkát) élvezetes és sikeres játékot kívánunk mindenkinek!

 

Share This