Kategóriák
Tippjáték

FormulaFanatic.hu – Tippjáték: Kanadai eredmények

Akárcsak a versenyek, úgy a Tippjáték hetedik fordulóján is túl vagyunk, így elhoztuk nektek a Tippjáték aktuális eredményeit a Kanadai Nagydíj után.

Ismét elérkezett az értékelés ideje, a kanadai hétvégét követően. Szokásos rovatunkban átnézzük az előző forduló eredményeit, a gyakori és kevésbé gyakori tippeket, megnézzük milyen tippel lehetett elvinni az adott kör első helyét, és felhívjuk a figyelmeteket, ha valami pontatlanságot észlelünk. Ne is szaporítsuk tovább a szót, jöjjön a lényeg!

Szokás szerint először a ti választásaitokat nézzük át, hiszen érdekes megfigyelni, hogy kiben bíztok leginkább, és kinek nem adtok esélyt sem. Íme így festett ezúttal a helyzet: Leclerc (43), Hülkenberg (40), Ricciardo (38), Grosjean (38), Norris (32), Verstappen (28), Bottas (27), Stroll (25), Sainz (24), Hamilton (22), Pérez (20), Raikkönen (20), Albon (19), Magnussen (19), Vettel (17), Kvyat (15), Gasly (11), Giovinazzi (9), Russell (2), Kubica (1).

Charles tehát visszaszerezte a ti trónotokat, megint ő lett a legnépszerűbb választás a pilóták közül. Mögötte szorosan a két Renault ami jó meglátásnak bizonyult részetekről, hiszen Ricciardóval 36, Hülkenberggel 33 pontot lehetett kasszírozni, és ketten együtt mindössze 4 kreditbe kerültek. Az élmezőnyből a Ferrarik voltak a jó választások, mindkét autó több pontot ért el, mint a befektetett kredit, ebből a szempontból a Red Bull autói viszont elszórták a pontjaitokat a kreditekhez mérten. Norris kiesése különösen fájó lehetett 32 embernek, hiszen jó helyen haladt, így viszont -17,5 pontot ért a kiválasztása, és Albonnal is egy tízest buktak 19-en.

Ha emlékezetünk nem csal, ez az első futam, ahol nem egy, hanem két ember húzta be a fordulót azonosan magas pontszámmal. Bényi Kristóf szinte már hazajár a trónra, ez már a harmadik fordulós győzelme, ezúttal Bukovics Bence is csatlakozott hozzá, mindketten 121 pontot értek el, de más-más tippsorral. Kristóf a Hamilton (25), Leclerc (15), Magnussen (0), Ricciardo (36), Hülkenberg (33), Stroll (12), Grosjean (0) fogatnak szavazott bizalmat, Bence ezzel szemben a Vettel (23), Verstappen (10), Leclerc (15), Kvyat (4), Ricciardo (36), Hülkenberg (33), Grosjean (0), Giovinazzi (0) nyolcassal vágott neki a körnek. A jó pontszámhoz mindenképp kellett a két Renault, Leclerc és Hamilton/Vettel illetve Norris és Albon kihagyása. 

Néhányan még mindig és következetesen eltévesztitek a kreditek maximálisan felhasználható számát, erre mindenképpen ügyeljetek jobban. A tabellát szokás szerint ezen a linken találjátok. Köszönjük a részvételt, várunk titeket a következő fordulóban is! 🙂