Kategóriák
Tippjáték

FormulaFanatic.hu – Tippjáték: Melbourne-i eredmények

Az új idény érkeztével új szezon kezdődött a tippjátékban is. Ahogy azt láthattátok kissé megújult köntösben fogadtunk benneteket, hiszen változásokat eszközöltünk a pilóták értékeiben, szorzóiban, és bár a kiesésekkel pontokat is lehet veszíteni, a leggyorsabb kört és a pole pozíciót begyűjtő pilóta beválogatásáért extra egységeket osztottunk. Ám mielőtt a konkrét eredményeket szemrevételeznénk, fussunk át néhány klasszikus hibán és érdekességen.

Az idei játék első körében összesen 121 érvényes szavazatot kaptunk, amelyek közül kilenc szerkesztőségi tipp volt, akik külön ligában játszanak. Sajnos tizenpár tippet egyből törölnünk kellett, mert az éjféli határidő után kaptuk meg őket. Aztán volt aki csak keresztnevet adott meg, vagy épp nicknevet, ezek pedig nem elégségesek ahhoz, hogy a továbbiakban beazonosítsuk a tipp beküldőjét. A másik komoly probléma a kreditekkel volt, hiszen néhány (figyelmetlenségből eredő) túllépésünk ezúttal is volt, a megváltozott szabályok azonban többeket megkavartak, így jócskán volt példa arra is, hogy valaki nem használta ki a rendelkezésre álló 50 egységet. Mivel általában bőven van idő a tippek leadására, érdemes átszámolni a pontok összegét – segítségképpen a formban mindig feltüntetjük ezeket a pilóták mellett. Ha a játékkal és a szabályokkal még nem lennétek tisztában, akkor az alábbi cikkünkből tájékozódhattok róla.

FormulaFanatic.hu – Tippjáték | Ausztrál forduló

További hír, hogy különdíjak sorsolásán is erősen gondolkozunk, hogy ne csak az legyen motivált, aki az élmezőnyben szerepel. Így valószínűleg előnyt jelent majd, ha valaki minél több körben részt vesz, ha eltalál győzteseket, dobogósokat, vagy épp a kiesőket (ami talán a legnehezebb feladat). Így némi vigaszt már most nyújthatunk a tabella alsó felén tartózkodók számára, akik minden kiesőt begyűjtöttek Ausztráliában – ti már nagy előnnyel indulhattok a különdíjak során, feltéve ha rendszeres résztvevői lesztek a játéknak.

Hoztunk egy érdekességet is, így alakult a kiválasztott pilóták gyakorisága a 121 tipposzlopban: Raikkönen (86), Vettel (80), Leclerc (75), Verstappen (59), Ricciardo (57), Giovinazzi (40), Grosjean (34), Hamilton (33), Pérez (33), Hülkenberg (30), Kvyat (30), Sainz (24), Gasly (21), Magnussen (20), Kubica (19), Albon (15), Norris (16), Stroll (13), Bottas (8), Russell (3)

Ahogy látható Raikkönen lett a leggyakoribb választás, aki sok pontot is hozott a konyhára, Bottas és Stroll jó teljesítménye viszont csak alig pár embernek lett jó, hiszen nagyon kevesen választották őket. Ez változhat a jó teljesítmények hatására, ahogy valószínűleg nem sokan fognak ezután a Williams pilótáira költeni.

És akkor jöjjenek a tényleges eredmények:

  • Facebook