Kategóriák
Formula 1

Hamilton az élen az első edzésen, Bottas K.O.

Bottas azonnal elesett, Hamilton behúzta az edzést.

A 34. Magyar Nagydíj első szabadedzésén Lewis Hamilton végzett az élen, mögötte Max Verstappen a második, míg Sebastian Vettel egyetlen ezred lemaradással a harmadik. Bottas motorcsere miatt a teljes edzést bukta.

 

Az itt megszokott hőség helyett most egy jóval visszafogottabb időjárás fogadta a mezőnyt. Huszonhat fokos levegő, és 37 fokos aszfalt fogadta a mezőnyt. Száraz pályán, de az esőfelhők árnyékában, 11:00-kor kapták meg a zöld jelzést a pilóták. Ismét új elemekkel jelentkezett a legtöbb csapat; a Ferrari és a Renault új bargeboardot, a McLaren módosított diffúzort, az Alfa Romeo új első, valamint egy Spa-ra szánt hátsó szárnyat, a Racing Point egy teljesen új első felfüggesztést, a Haas pedig új első szárnyat hozott, hogy a lehető legjobb formájukban mehessenek el a nyári szünetre.

  • Facebook

Viszonylag óvatosan kezdtek a csapatok, először mindenki az ide hozott újításokról igyekezett információt gyűjteni. Már az edzés elején gondba került Valtteri Bottas, akit az installációs köre után visszahívtak a boxba a motorral kapcsolatos gondok miatt. A csapat nem sokkal később hivatalosan is megerősítette, hogy Bottas autójában motort kell cserélni, így az edzést biztosan kihagyja. Alig fél óra telt el az edzésből, amikor rákezdett az eső, és mindenki a bokszba hajtott, így előkerültek a köztes esőgumik is. Az eső szerencsére hamar alább hagyott, így a csapatok folytatni tudták munkájukat. Állás az edzés felénél:

  • Facebook

 

Az edzés második felében többen is sokat küszködtek. Mindkét Racing Point pilótától láthattunk megpördülést, Perez egyszer majdnem össze is törte az autóját, míg a McLarennél Sainz autójával akadtak gondok. A spanyol pilóta autójában egy korábban használt motornál a vízpumpával kapcsolatos meghibásodás jelentkezett, emiatt a garázsban vesztegelt. Váratlanul erős formát mutatott a Haaszal Magnussen, aki Leclerc előtt tudott végezni, igaz a fiatal Ferraris az új elemeket tesztelte, valószínűleg óvatosabban ment, mint tudott volna. A lassú és közepesen gyors kanyarokkal tűzdelt Hungaroringen hagyományos jól menő Red Bullosok elsőre úgy tűnik, hogy pariban lehetnek a Ferrarikkal, míg az egyetlen állva maradt Mercedesszel szemben minimálisnak tűnik a hátrányuk. Bottas számára nagy érvágás lehet a hétvége további részére nézve, hogy az egész edzés kiesett számára. 

Az edzés végeredménye:

  • Facebook