Kategóriák
Formula 1

Hamilton nyitott az élen Monacóban, Verstappen és Bottas szorosan mögötte

Ahogy az várható volt, erősen kezdett a Mercedes, de Hamilton és Bottas közé be tudott ékelődni Verstappen. A Ferrari eddig sehol sincs.

Lewis Hamilton nyerte az első szabadedzést Monacóban, ugyanakkor messze nincs fölényben a Mercedes, mivel Max Verstappen végzett a 2. helyen. Bottas hátránya egy tizeden belüli volt, a 4-5. helyen végző Ferrarisok egyelőre lőtávolon belül.

 

Nem történt nagy meglepetés a végeredményt illetően, továbbá különösebb incidens néhány elfékezésen kívül. A legfurcsább dolog a Haas versenyzők fekete zászlóval való kiintése volt az edzés elején, mivel elment az áram a garázsukban, s rádió és telemetria nélkül nem tartózkodhat autó a pályán. Nem volt még példa ilyenre, amikor egy csapat mindkét autóját egyszerre kiintik fekete zászlóval. A gyakorlás utolsó 20 percére azonban szerencsére visszatérhettek, s egész jó időket futva végül Magnussen a 8., Grosjean pedig a 10. helyen zárt.

 

  • Facebook

Példátlan eset: dupla fekete zászló a Haasnak. Kép forrása: F1.com

A szabadedzés elején a két Toro Rosso versenyzői álltak kiváló pozícióban, azonban egyre hátrébb csúsztak, végül Kvyat csak a 13., Albon pedig a 14. helyen zárt. A legszerencsétlenebbül Carlos Sainz járt, aki műszaki hiba miatt nem tudott mért kört futni, márpedig Monacóban minden kis kihagyás nagy veszteség lehet a hétvége további részére vonatkozóan. A középmezőnyben egyelőre Renault, Haas, Alfa Romeo a sorrend, Monacóban különösen fontos, hogy ki érez rá a pályára, ki tudja a legpontosabban összerakni a körét. Baleset nem történt, azonban Stroll egész végig küszködött, s csupán a 19. helyen zárt, míg Pierre Gasly ugyan a 6. lett, de egy másodperccel kikapott csapattársától. Jó kérdés, hogy a francia mennyire elégszik meg a biztos hatodik hellyel, mert ezen a pályán a legkisebb hiba is megbosszulja magát. A 15 órakor kezdődő második szabadedzésen sokkal reprezentatívabb lesz az erőviszonyok szempontjából, ott derül ki igazán, hogy a Mercedesnek lehet-e ellenfele Verstappen, illetve a Ferrarisok a holland elé tudnak-e keveredni.

Az első szabadedzés végeredménye:

  • Facebook

Borítókép forrása: Mercedes AMG F1 Team