Kategóriák
Kavicságy

IndyCar: Alabama különdíjak

Sato győzött! És még sok más is történt… Összefoglaló képen és szövegben a hétvégi IndyCar-fordulóról.

Az amerikai formulaautózás csúcskategóriája egy újabb épített pályán vonult fel, mégpedig a Barber Motorsports Parkban, Birminghamben. Az idő száraz volt, a rajongók homloka viszont biztos nem volt az a futam végére – az állandó élcsapat Team Penske autói sehol nem voltak a hétvégén, az Andretti Autosport is hátrébb egerészett, közben pedig a környék államformája császárság lett…

Először lássuk a hosszabb összefoglalót:

A borítókép már lelőtte a poént, de igyekszem én is összefoglalni a történéseket – mérsékelten humoros formában, ahogy már tudjátok.

Hadd Érezzem Már Magamat Élmenőnek Légyszi különdíj: Matheus Leist (A sárga zászlós szakasz után sokat tett Sato előnyéért…)
A Belső Sáv Kanyarban Is Gyorsabb különdíj: Josef Newgarden
Összeesküvés-elmélet különdíj: Max Chilton (Mi van, ha csak azért mászott rá Kanaanra és ejtette ki magát, hogy összerázódjon a mezőny?)

Ennyi Ezüst Afrikában Nincs különdíj: Scott Dixon (Már hatodszor lett itt második)
Kuss Én Így Szoktam Megfogni különdíj: Will Power
A Nap Újonca: Marcus Ericsson (és nem csak szerintem, tényleg ő végzett az elsőévesek közül a legjobb helyen!)

Utolsó Erőből különdíj: Graham Rahal
Majd Én Megmutatom (Mégsem) különdíj: Ed Jones
+1: Jó Reklám különdíj: Takuma Sato – mert ha ő nyer, mindenki rá figyel. Az Indy-fanok nyilvánvalóan, de azok is, akik még F1-es karrierjét mosolyogták végig és csak az ütközések maradtak meg bennük a japán pilótából. Tavalyelőtt ő húzta be az Indy 500-at, ha emlékszünk még! És ahogy akkor is, most is minden róla szól.

A most következő hétvége sűrű lesz, ugyanis nem csak F1-et nézhetünk, hanem IndyCar futamot is, ezúttal Long Beach legendás utcai vonalvezetésén.