Kategóriák
Kavicságy

IndyCar – Circuit of the Americas különdíjak

Mennyi a különbség egy F1-es autó és egy IndyCar gép között az austini pályán? 14 másodperc Hamiltonék javára. Ennyit a hasonlítgatásról, mutatjuk, mi történt a hétvégén Texasban.

Idén az Egyesült Államok legmagasabb szintű formulaautós bajnoksága is ellátogatott Austinba, a Circuit of the Americasra. Lehet fanyalogni, hogy 14 másodperccel lassabbak az Indy-autók, mint az F1-esek, de ha ilyen küzdelmet láthatunk a verseny során, akkor nem számít annyira a sebesség. Lássuk hát, mi történt odaát a hétvégén!

Először mutatom az összefoglalót:

Mint látható volt, a srácok odaát kicsit lazábban veszik a pálya határának fogalmát. Ahogy a kommentátor mondja, mikor Herta igyekszik kiszorítani Rossit: “a pálya határa a fal”. Nincs is sok európai stílusú épített aszfaltcsík a naptárukban, ilyen aszfaltozott bukóterű pedig egy se – volt eddig. És akkor különdíjak.

Egy Százezer Dolláros Infarktus különdíj: Will Power (A COTA ennyit ajánlott fel annak a pilótának, aki az időmérőt és a versenyt is behúzza, tudniillik. Powernek az első megvolt, aztán a bokszban elszállt a hajtás…)
Még Az Ág Is különdíj: Zack Veach
Igen Rossi Az Ott A Vállam különdíj: Simon Pagenaud
Úgy Hívják Majd A Fiamat Hogy Austin különdíj: Colton Herta (Már az ottani évnyitó teszten is alázott. Ide most kellett egy kis szerencse is, de ez semmit nem von le az érdemeiből.)

Vigyázz Jönnek Menekülj különdíj: Patricio O’Ward
Mindig Nézz A Tükörbe különdíj: Marcus Ericsson
Nem Adta Ki különdíj: Felix Rosenqvist
Penskéék Stabil Reménye különdíj: Josef Newgarden (Eddig egy első és egy második hely idén.)
+1: Ide Bizony Most Nem Kellettél Volna különdíj: a srác, aki ugyanitt a tavalyi F1-es futamon belezümmögött az egyik helyszíni mikrofonba, de úgy, hogy a közvetítésben is hallatszott

Következik jövő hétvégén Alabama és a Barber Motorsports Park. Szintén kanyargós pálya, de ott már fű jön a fehér szegély után…