Kategóriák
Kavicságy

IndyCar – Detroit Dual különdíjak (1. verseny)

Dixon a falban…meg Leist is, meg Jones is. Ilyen a száradó pálya, ha a száraz íven kívülre mész, hagyj fel minden reménnyel. Kivonat a megkurtított első detroiti futamról.

Odaát ilyen is van. Nem a pontok járnak duplán, mint azzal Ecclestone-ék próbálkoztak pár évvel ezelőtt a szezonzárón, hanem az izgalmak! Két nap, két verseny ugyanott, a Belle Isle Parkban. Most csak az első futamról lesz szó – ami az eső miatt csak 75 percig tarthatott -, a másodikat később foglalom majd össze. Mondjuk nem sokkal később, mert hétvégén meg már Texasban köröznek a srácok.

Figyelj A Jelekre különdíj: Matheus Leist (Már a verseny elején is megpördült egyszer, de mikor ő is feltette a száraz pályás gumikat, egy előzési kísérlet nem adta ki a nedves íven.)
Nincs Ingyenebéd különdíj: Takuma Sato (Miután lezárult az utolsó sárga zászlós szakasz, rátámadt a féktávon az előtte autózókra, majd kicsit rosszul jött ki belőle, de a mögötte jövő Rosenqvist ebből nem profitálhatott…)
A Szellem Neve Günther különdíj: Will Power (Ilyen parádés kerékcseréket a Haastól láthattunk mostanában az F1-ben. Igaz, ott szimplán csak nem megy fel a kerékanya, itt meg a csapattag csúszott egy ütemet.)
Pionír különdíj: Marco Andretti (Egyszerűen ő cseréltette elsőnek a gumijait interről slickre, és szenvedett is vele sokat, de hát ilyen az úttörők élete…)
Feledjük A Múltat különdíj: Zack Veach (A felvezető körön megpördült, utána viszont nagyon jól ment a versenyen.)
Újra A Csúcson különdíj: Josef Newgarden
A Királyok Is Buknak Néha különdíj: Scott Dixon
Koszorúslány különdíj: Alexander Rossi (És már megint egy Penske-autó hátsó szárnyát kellett nézegetnie, csak most Pagenaud helyett Newgarden nyert előtte.)
+1: Shutdown különdíj: Chip Ganassi (Mintha kihúzták volna az aljzatból a kábelét, mikor Dixon falba állt!)

Második forduló holnap!