Kategóriák
Kavicságy

IndyCar – Indianapolis GP különdíjak

Az esős verseny mindig remek verseny, Amerikában sincs ez másként. A Május Hónap első összecsapása, az IndyCar GP bővelkedett drámában, megérte ránézni – és összefoglalni!

Ismét egy olyan hétvégén vagyunk túl, amelyen volt F1-es és IndyCar verseny is, és utóbbi sokkal izgalmasabb volt. Egyrészt eső volt, márpedig a nedves aszfalt mindig trükkösebb, majd látjátok itt is. Másrészt Indianapolisban köröztek a srácok, ami mégiscsak egy legenda, és ez a futam a belső vonalvezetésen voltaképp egy felvezetés az Indy 500-hoz, tehát kellőképpen jelentős az esemény. (Megjegyzés: nemrég elindult az oválon az edzéssorozat, Alonso már egyszer nullára írta az autóját. A Carlintól kölcsönkapott pótautóval nehéz lesz a Triple Crown harmadik csúcsát idén bezsebelni – aztán ne legyen igazam, persze.)

Előbb most is a videós összefoglalót mutatom, utána jön, hogy én mit szűrtem le belőle.

Magyar Útviszony Szimulátor 2019 különdíj: Alexander Rossi (Patricio O’Ward a rajtnál nekiment hátulról, ezért a jobb hátsó kerék elkezdett mozogni és folyamatosan dobált az autó. Egy egész körön át…)
Miért Csak Részidős különdíj: Jack Harvey (Minden tapsot megérdemel. Végig az élmezőnyben haladt, remekül használta ki a helyzeteket és nem görcsölt akkor se, ha valakit el kellett engednie.)
Grosjean Hibája különdíj: Marcus Ericsson
Lángosbódé különdíj: Felix Rosenqvist
Ez Már Lassan Nekünk Lesz Égő különdíj: Colton Herta (Sorozatban harmadik nullás hétvége, a COTA-s győzelme óta nem ért célba se.)

Első Csapás különdíj: Josef Newgarden (Az első gyenge hétvége a címvédőnek idén.)
Hagyjatok Már Egy Kis Helyet különdíj (Fernando Alonso vándordíj): Sebastien Bourdais
Mint A Botnak különdíj: Scott Dixon
+1: Kösz A Részvételt Srácok különdíj: Team Penske. Komolyan, az itt tartott eddigi 6 versenyből ötöt Roger Penske pilótái húztak be, illetve a maradék is egy mostani pilótájuké. Háromszor győzött itt Will Power és háromszor Simon Pagenaud, utóbbi az itteni első győzelmét még Sam Schmidt csapatában szerezte, utána igazolt a Kapitányhoz. Ha Indy GP, akkor Penske, ez idén sem dőlt meg, pedig a Chip Ganassi Racing idén kisajátította magának az első sort. De Rosenqvisttel elbánt a tejfölös lángos, Dixon pedig hiába vezetett, pár körrel a vége előtt átgázolt rajta Pagenaud.

És akkor nincs más hátra Amerikában, mint a május végi Indy 500!