Kategóriák
Kavicságy

IndyCar – Portland különdíjak

Még egy lövés és vége az idei IndyCar szezonnak. Vajon Laguna Secán is olyan jó versenyt láthatunk majd, mint Portlanden? Majd kiderül, addig íme a kivonat a hétvégi versenyről.

Írhattam volna, hogy portland cement, de azt nem biztos, hogy sokan ismerik. Szóval az ok, amiért összegyűltünk, az idei IndyCar szezon utolsó előtti futama.

Még szeptember közepén lesz egy menet a legendás és pont idén visszatérő Laguna Secán és slussz. 17 forduló, 16 hétvégén, mert Detroitban duplázni szoktak, ehhez képest az F1 jövőre már 22 hétvégésre szabott naptára egy embertelen taposómalomnak hangzik. Eszembe jutott, hogy amikor én kezdtem Formula-1-et nézni, ott még 16 versenyből állt egy év…na most vissza Amerikába.

Édes Savanyú különdíj: Alexander Rossi (Bár most Newgarden előtt végzett, de nem sokkal – 3. és 5. hely -, és 41 pont a hátránya a záróforduló előtt. Még úgy is nehezen lehet meg a bajnoki cím, hogy dupla pontokat fognak osztani.)
Bontógolyó különdíj: Graham Rahal (Megtolta Veach autóját féktávon és aztán minden ment magától.)
Költséghatékony Veszteség különdíj: Santino Ferrucci (Bár bejött miatta a pace car, se neki, se az autójának nem kellett nagy távot megtennie a bokszáig, hiszen a célvonalon állt meg.)
Ki Más különdíj: Takuma Sato (De tényleg, ki más lógna ki a sorból és tarolna le egy terelőelemet a bukótérből kifelé vezető út sikánjából?)
Inkább A Halál különdíj: Scott Dixon (Az akkumulátora rakoncátlankodott, emiatt megint le kellett venni a motorborítást a bokszban. Vissza tudott térni a pályára, de már minek.)
Nagy Forma különdíj: Will Power (Idei második győzelme, ráadásul három futamon belül.)
A Szemek A Tükörben Maradtak különdíj: Ryan Hunter-Reay (Rossi benézett mellé a célegyenes féktávján, majd Ryan megcsúszott és belerohant a szintén jó helyen autózó Jack Harvey-ba.)
Szépségtapasz különdíj: Felix Rosenqvist (Ha már Dixon elvérzett, a skandináv újonc hozott egy erős második helyet.)
+1: Ezért Maradtam Távol különdíj: Marcus Ericsson (Mivel a svéd még mindig a Sauber F1 Team harmadik pilótája, a svájciak behívták, hátha nem tud a nyáron megsérült Räikkönen autóba ülni. Végül semmi gond nem történt, sőt a finn remek időmérőt is teljesített. Lehet, hogy ha Ericsson ül Conor Daly helyén, maradt volna versenyben egy ASPM-autó Rahal pusztítása után is?)

És akkor nincs más hátra, mint a duplapontos szezonzáró Laguna Secán.