Ha Road America neve felmerül valahol, nekem egy régi emlék sejlik fel. Réges-régen az Electronic Arts kiadott egy Sports Car GT nevezetű játékot, ami az amerikai sportautós bajnokságot dolgozta fel. Az autók és a pályák is licenceltek voltak, a kis géposztályban akkor még veszélyes E36-os BMW M3-astól a Porsche GT1-ig, Chathamtől Sebringig és a régi, extra gyors Hockenheimringig (ott volt a végső kihívás, egy egész órán keresztül). Körülbelül 20 éve jelent meg, de még mindig remek emlék, és ide úgy kapcsolódik, hogy abban is benne volt Road America – igaz, fordítva, tehát a célvonal után jött a nagy szint, nem előtte.

Showman különdíj: Colton Herta (A pole-ból rajtolt, így ebben a tekintetben is ő az életkorrekorder, de a rajtnál rögtön elment mellette Rossi, a végére pedig nullára írta a gumijait, így hárman is elmentek mellette gyors ütemben és csak a nyolcadik lett. Viszont a remek küzdelmei, bátor előzései  miatt megérdemli a címet, valószínűleg ő volt a legtöbbet akcióban.)
Nyugi Megoldom különdíj: Marcus Ericsson (Elfékezte magát, kirongyolt a kavicságyba, de még pont a gumifal előtt el tudott fordulni és mehetett tovább.)
Ha Az Élet Citromot Ad különdíj: Scott Dixon (A verseny elején megpördült, majd a legutolsó helyről felzárkózva lett ötödik.)
Méhészborz Manőver különdíj (Daniel Ricciardo vándordíj): Takuma Sato (Newgarden mellé szúrt be váratlanul messziről még az elején.)
Most Akkor Mondd Meg Merre Mentem Volna különdíj: Ryan Hunter-Reay (Ő tolta meg az előtte beszitáló Dixon autóját féktávon, emiatt pördült meg az új-zélandi.)
Kamatostul különdíj: Alexander Rossi (Majdnem fél perces előnnyel nyert, ilyenre ritkán van példa Amerikában.)
Ezt Most Benézted Vagy Mégsem különdíj: Simon Pagenaud (Hertával akadt össze kanyar közben, de az ifjonc a füvön keresztül mégis hamarabb került újra versenytempóba, míg Indianapolis friss királya még kicsit szenvedett kigyorsításon.)
Örvendjünk Feleim különdíj: Graham Rahal (Egyedül ő állt vezető helyen Rossin kívül, ha csak egy körön át is.)
+1: Nagy Kösz különdíj: NBC Sports Network (Ahogy fent látható, újra van Extended Highlights! Mellette azért megnéztem a hivatalos összefoglalót is, máskülönben nem láttam volna mondjuk Ericsson mázliját.)

Újabb komoly szünet jön, legközelebb július közepén láthatjuk az Indy-gépeket, ezúttal Toronto utcáin.

Share This