Kategóriák
Kavicságy Összes

IndyCar – Texas különdíjak

Rossi megint második egy Penske-pilóta mögött, kinek mondtam ezzel újat? Na de milyen körülmények közötti ezüstérem volt ez! Kivonat a lőporfüstös texasi éjszakából.

Elöljáróban azzal kezdeném, hogy az első 5 helyen kizárólag amerikai pilóták futottak be! Ilyenre 2001 óta nem volt példa, és ráadásul pont a fehér Amerika leghangosabb államában történt ez most meg! Ahol a győztes két pisztollyal ünnepelhet, a hivatalos ceremónia részeként. NRA, hellószia!

Addig Jár A Korsó A Kútra / Megfelelési Kényszer különdíj: Colton Herta (Most tényleg közel volt ahhoz, hogy újra valami nagyszerűt hozzon össze a tavaszi, COTA-n szerzett győzelme óta. Vakmerő előzéseket hajtott végre és már a második helyért csapott össze Scott Dixonnal, de összeakadtak és mindketten kiestek.)
Hajwalah különdíj: Zack Veach (Az arabok klasszikus autópályás “driftjét” kitűnően hozta: ment keresztben-hosszában, még egy piruett is volt benne. Már rendelik neki a burnuszt!)
Ezért Szenvedtem Ennyit különdíj: Alexander Rossi (A futam legnagyobb mentését hozta össze Herta és Dixon mögött, majd mikor Newgardent akarta volna előzni kívülről, az kilőtt alacsony magasságban a hipertérbe. Újabb második hely, megint egy Penske-autó mögött.)
Ideje Komolyan Vennetek különdíj: Santino Ferrucci (Ezúttal egy negyedik helyet szerzett az Európában balhésként ismert amerikai.)
Pozíció Eldobása Kezdőknek És Haladóknak különdíj: Takuma Sato (Megszerzi az első rajthelyet, az első 60 körben végig az élen áll, majd elméri a kiállást és még az egyik szerelőjét is elsodorja. Nem mondom, hogy ilyet csak az öreg japán tud, de kétségkívül döbbenetes eset.)
Én Már Jövőre Edzek különdíj: Will Power (Máshogy nem lehet magyarázni ezt a 9. helyet… Még Marcus Ericsson is előtte végzett, pedig neki sokkal kevesebb tapasztalata van oválon.)
Rosszul Csinálod különdíj: James Hinchcliffe (Ő is akart hajwalah-zni, nem adta ki.)
Külön Kategória különdíj: Josef Newgarden (Akinek a csapata elnöke a versenymérnöke is, annak illik is így mennie, de amúgy is egy hibátlan futamot teljesített.)
+1: Elvették A Játékom különdíj: NBC Sports Network (Hol van az Extended Highlights? Most kénytelen-kelletlen az IndyCarnak készült rövid összefoglalót kell beillesztenem…)

Az összetettben 367 ponttal Newgarden vezet, őt 25 pont hátránnyal követi Rossi és 48-cal Pagenaud. 100 ponton belül van az éllovashoz képest még Dixon (278) és Sato (272). Így mennek most egy kisebb szünetre, a következő verseny június 23-án lesz Road Americán.