Kategóriák
IndyCar

Josef Newgarden nyerte az IndyCar St. Petersburgi idénynyitóját.

Newgardené az idei év első győzelme.

Egészen jó versennyel nyitott az IndyCar, hiszen St. Petersburgben minden volt ami kell; bravúros előzések, párharcok, hibátlan stratégiák.

Ugyan az ausztrál Will Power rajtolt a poleból, mégsem tudta az első rajthelyét győzelemre váltani. Az első kiállások után úgy tűnt, hogy Power könnyedén nyerhet, senkitől sem veszélyeztetve haladt az első helyen, azonban egy rövid sárga zászlós periódust követve – amit Matheus Leist okozott – az újrarajtolás után az újonc Felix Rosenqvist átvette a vezetést egy gyönyörű előzést produkálva a célegyenes végén, amit meg is őrzött a második kiállásig.

Power egy elévágásnak köszönhetően visszaállt az első helyre, azonban Newgarden tovább maradt kint és amikor a boxba hajtott üzemanyagért és gumikért a piros (lágyabb) keveréket tetette fel. Newgarden vissza tudott jönni a csapattársa elé a későbbi kiállás ellenére is, ugyanis Power forgalomba került és beragadt. A verseny felénél a sorrend Newgarden, Andretti, Power, Dickson és Rosenqvist volt. Az utolsó kiállások után Newgarden megtartotta az első helyét egészen a célig – ezzel 11. győzelmét aratva -, Dickson feljött a második helyre, míg a poleból induló Power a harmadik helyig csúszott vissza.

A Hondával debütáló Marcus Ericsson nem örülhetett, ugyanis először a rádión jelentette, hogy motorgondokkal küzd, később pedig kiállni kényszerült. Ugyanígy járt Bourdais is, aki zsinórban harmadik győzelmét célozta meg St Petersburgban, de feladni kényszerült a futamot rögtön a verseny első köreiben motorgondok miatt. Ryan Hunter-Reaynek hatalmas füsttel szállt el a Honda motorja, melléjük sorakozott fel még Sato, aki elektronikai gondok miatt kényszerült kiállni a versenyből.

A legjobb újonc Rosenqvist lett, a Haastól elbocsátott Santonio Ferrucci pedig a kilencedik helyen futott be. Alább a végeredmény és a verseny összefoglaló videója:

Végeredmény:

  • Facebook

Kép: Crash.net