Kategóriák
Formula 1

Kettős Ferrari elsőség a második edzésen is, ezúttal Leclerc diktálta a tempót

Ferrari első sor a második edzésen is, Hamilton most is lőtávolban.

A Német Nagydíj második edzésén is a két Ferrari bizonyult a leggyorsabbnak, ám ezúttal Charles Leclerc – Sebastian Vettel sorrendb alakult ki a vörösök között. Nyomukban továbbra is Lewis Hamilton lohol, aki csapattársának komoly hátrányt osztott ki.

 

Akárcsak a délelőtti edzésen, úgy az FP2-n is forróság fogadta a mezőnyt. A levegő még tovább, 36 fokig emelkedett, az aszfalt pedig már bőven 50 fok felett járt. Az időmérőre és a futamra várható lehűlés szempontjából ez nem jó a csapatoknak, hiszen nem ilyen forróságban fognak tesztelni, vagyis némileg az ismeretlenbe fognak majd ugrani. Ehhez mérten kell hát az időeredményeket figyelnünk, ugyanis bár a csapatok most már jobban rákapcsolnak, egyszerűen nincs értelme annak, hogy komolyabban feltekerjék az autók teljesítményét. 

A gyakorlás elején a legtöbb pilóta igyekezett gyorsabb köröket prezentálni, így készülve az időmérőre. Az adok-kapok közben főleg a középmezőnyben alakultak ki komolyabb mozgások, sorra dobták a jobb időket a pilóták. A mintegy 35-40 percig tartó “izmozás” után aztán hamar átálltak a hosszabb etapok teljesítésére, ezzel pedig majdnem meg is kaptuk a végeredményt. Az edzés feléhez érve aztán ez a sorrend alakult ki.

  • Facebook

Mivel a gyors köröket már letudták a pilóták, így számottevő javulásra senkitől sem számíthattunk. A top csapatok mögött továbbra is nagyon szoros csata van kibontakozóban, és néhány meglepetés nevet is felfedezhetünk. Romain Grosjean és Lance Stroll is előkelő pozíciókban autózták végig szinte a teljes edzést. Míg a Haas esetében valószínűleg a forróság segítette elő az erős formát, a Racing Point esetében nagyon úgy tűnik, hogy a bevetett fejlesztéseik nagyon jól működnek. Kimi Raikkönen alatt az Alfa Romeo is megtáltosodott, és a top 10-en belül találta magát. A két McLaren most mintha visszaesett volna egy kicsit, talán már túl meleg volt számukra. Ugyan így jártak a Williamsek is, és ellentétben az FP1-el, most ismét megkapták a maguk három és fél másodpercét.

  • Facebook

15 perccel a leintés előtt aztán Red Bullos Pierre Gasly alaposan összetörte autóját, aminek következtében most is előkerült a piros zászló. A zöld jelzést végül 16:20-kor adták ki újra. Az idő rövidsége és a tervezett programok miatt aztán már senki sem javított idején, így maradt az élen Leclerc. Apró bizakodásra adhat okot a Ferrarinak, hogy Leclerc legjobb idejét a kemény keveréken érte, míg Hamilton úgy kapott másfél tizedet, hogy a lágyabb, közepes abroncsokon ment. 

Íme a második szabadedzés végeredménye.

  • Facebook