Kategóriák
Formula 1

Kezdődik az F1-es téli teszt Barcelonában: íme a program

Holnap egy kivételével minden csapat a gázra lép.

Február 18-án visszavonhatatlanul elkezdődik a 2019-es Forma-1 szezon, ugyanis a csapatok az első négynapos tesztjüket Barcelonában. Hiányzó csak egy csapat lesz, ők pedig a Williams, hiszen autójuk csak keddre lesz bevetésre kész állapotban.

Idén is kétszer négy nap áll majd a csapatok rendelkezésére arra, hogy a pályán is felkészüljenek a szezonra. Rengeteg információt kell begyűjteniük, így minden egyes megtett kör számít. Az elért időeredményeket ilyenkor még nem szabad túl szigorúan venni, hiszen az év ezen fázisában még csak ismerkednek az új autókkal, igyekeznek feltárni az esetleges gyermekbetegségeket. 

Az első heti teszt február 18-tól (hétfő) február 21-ig (csütörtök) tart, míg a második etap a rákövetkező héten, február 26-tól (kedd) március 1-ig (péntek). Mindkét héten azonos időbeosztás szerint dolgozhatnak a pályán, mégpedig délelőtt 9-13 óráig, délután pedig 14-18 óráig. Hogy a csapatok milyen beosztásban és mely pilótákkal tesztelnek, azt ezen a képen tekinthetitek meg. A tesztekről élő közvetítéssel jelentkezünk, melyet oldalunkról tudtok majd elérni.

  • Facebook
Kép: Twitter