Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője zárt az élen az Olasz Nagydíj első szabadedzésén. A McLarenek végeztek a 2-3. helyen, régen láttuk már a wokingi istálló versenyzőit ennyire előkelő helyen. Mivel nedves, majd folyamatosan száradó aszfalt jellemezte az edzést, sokak az átmeneti esőgumival érték el legjobb idejüket, így az eredményekből nem érdemes kiindulni.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjére a Ferrari a favorit, az istálló most ünnepelte alapításának 90. évfordulóját, ezért mindenképpen győzelemmel szeretnék zárni a hétvégét, főleg annak fényében, hogy az idei autójuk leginkább Spában és Monzában lehet a legversenyképesebb az összes pálya közül. Leclerc megszerezte első győzelmét Belgiumban, s most duplázhat. A monacói versenyző remekül kezdett, jóllehet az időjárási körülmények nagyban befolyásolhatják a hétvége további alakulását, hiszen vasárnapra is esőt jósolnak, ami biztosan csökkentené a Ferrari győzelmi esélyeit.

A trükkös körülmények között Kimi Raikkönen és Sergio Perez is falnak csapta az autóját, míg Pierre Gasly szerencsésen megúszta egy menetiránnyal szembeni forgással, mindhárom alkalommal előkerült a piros zászló. Sok volt a szlalomozás az egyes kanyarhoz érve. Az első szabadedzés eredményei nem mérvadóak, azonban, ha esős versenyünk lesz vasárnap, abszolút jól jöhet a most szerzett tapasztalat.

  • Facebook

“Nem ittam, mégis kicsúsztam”, mondhatná Raikkönen az első szabadedzést követően /Kép forrása: F1 Twitter/

Ne feledkezzünk el a motorcsere miatti büntetettekről. Max Verstappen, Pierre Gasly valamint Lando Norris biztosan a mezőny végéről lesz kénytelen felzárkózni.

Az Olasz Nagydíj első szabadedzésének végeredménye:

  • Facebook

Képek forrása: F1 Twitter

Share This