Kategóriák
Formula 1 Kiemelt

Leleplezték Norris és Sainz új autóját: színre lép a McLaren MCL35

Megjött! Itt a McLaren MCL35-ös!

A britek szokásukhoz híven a Mclaren Technology Centerben mutatták be 2020-as autójukat. Az eseményen a két pilóta, Lando Norris és Carlos Sainz, a csapatfőnök, Gil de Ferran és a csapat igazgatója, Zak Brown is részt vett.

 

A Hondával eltöltött gyötrelmes éveknek a McLaren 2017 végén vetett véget, és az MCL33 már a Renault motorjával hajtott pályára. Fernando Alonso 2018-as távozásakor sokan temetni kezdték a wokingiakat, ám az érkező Lando Norris és Carlos Sainz révén egy remek pilótapárossal rendelkeztek. Szerencséjükre – no meg a rengeteg munkának köszönhetően – az MCL34 igencsak versenyképesnek bizonyult, amivel könnyedén szerezték meg a konstruktőri 4. helyet.
A csapat 2020-as célja a 4. hely megvédése, hiszen majd az új szabályozás alapján épült autótól remélnek komolyabb előrelépést, a 3 top csapatra történő felzárkózást. Fontos hír a csapatot illetően, hogy a franciák erőforrását év végén már a Mercedes váltja, így 2021-ben újra összeáll a legendás McLaren-Mercedes páros. Jól mutatja mindez, hogy az Andreas Seidl által vezetett mérnöki stáb mennyire keményen dolgozik azon, hogy a csapat mihamarabb visszatérjen az élmezőnybe, hogy újra a győzelmekért harcolhassanak.

Az autó egyébként megmaradt papaya sárgának, bár a fényezés némileg módosult tavalyhoz képest.

 

Íme a McLaren MCL35 a hivatalosan közzétett fotókon. Cikkünket folyamatosan frissítjük az újabb képekkel. Az autó egyébként nem szűkölködik kreatív megoldásokban!

Copyright: McLaren
  • Facebook

Copyright: McLaren
  • Facebook

Copyright: McLaren
  • Facebook

Copyright: McLaren
  • Facebook