Kategóriák
Formula 2

Matsushita idei első sikere az F2-ben Spielbergben!

A Carlin csapat japán versenyzője Nobuharu Matsushita nyerte az F2 főversenyét a Red Bull Ringen. Az élről rajtoló vb-éllovas Nyck de Vries csupán a harmadik lett, azonban így is növelte előnyét az összetettben Latifivel és Aitkennel szemben.

A Carlin csapat japán versenyzője, Nobuharu Matsushita nyerte az F2 főversenyét a Red Bull Ringen. Az élről rajtoló vb-éllovas Nyck de Vries csupán a harmadik lett, azonban így is növelte előnyét az összetettben Latifivel és Aitkennel szemben.

A vb-éllovas Nyck de Vries valamint az elmúlt két sprintversenyen győzelmet arató Anthoine Hubert várta az első sorból a piros lámpák kialvását. A felvezető kör megkezdésekor a rajtrácson ragadt Mick Schumacher, aki az előző hétvégén is igen balszerencsés volt. A startnál mindenki szépen eljött, Hubert csak pár körig tudta tartani Zhou-t illetve Ghiottót.

Zhou alatt majdnem megállt az autó, így kisebb csoda, hogy a pontszerző hatodik helyen végzett. A leginkább peches mégis a hatodik helyről startoló, a 24. szülinapját ma ünneplő Latifi volt, akinek nekiütközött a csapattársa, Sette Camara. A brazil versenyző 5 másodperces büntetést kapott, így a hajrában hiába előzte meg Hubert-t és de Vries-t csupán mögöttük az 5. helyen rangsorolták.

Nyck de Vries magabiztosan vezetett, a kerékcseréket követően rövid ideig Gelael majd Mazepin állt az élre más stratégiájuknak köszönhetően. A futam hajrájában a holland versenyző gumiproblémákkal küzdött, így Matsushita és Ghiotto is elment mellette. Szerencséjére a világbajnokság szempontjából így is sok pontot hozott a 9. helyen záró Latifin valamint a 10. Aitkenen.

A holnapi futam kapcsán a legboldogabb mindenképp a csupán 15. helyről startoló, de nyolcadikként célba érő Jordan King lehet, aki a pole-ból kezdheti meg a sprintversenyt.

  • Facebook
Matsushita idei első győzelmét aratta, az éllovas Nyck de Vries harmadik helyével is tovább növelte előnyét Latifivel szemben.

Az F2-es osztrák főverseny pontszerzői:
1. Matsushita
2. Ghiotto
3. de Vries
4. Hubert
5. Sette Camara
6. Zhou
7. Deletraz
8. King
9. Latifi
10. Aitken

Képek forrása: F2 Twitter