Kategóriák
Formula 1

Megbüntették a két Alfa Romeot, íme az egyéni és konstruktőri bajnokság állása

Add ide a pontod, a pontod add ide, én a pontot oda nem adom…

A futamot követően szabálytalannak találták mindkét Alfa Romeo kuplungját a rajt pillanatában, ezért 30 másodperces időbüntetéssel sújtották őket. Ennek köszönhetően az egyéni és a konstruktőri bajnokság állása is módosult. 

 

Lewis Hamilton az Alfak hátra küldése miatt végül mégis kapott két pontot, és mivel Bottas nullázott, pont ennyivel tudta tovább növelni vele szemben álló előnyét. Max Verstappen elképesztő győzelméért járó 25 egysége mellé még a leggyorsabb körért járó bónuszt is felmarkolta, így mindössze 22 pont távolságból követi Bottast. Bár kétségkívül a győzelem jobban esett volna neki, valószínűleg majdnem úgy élte meg második helyét Vettel, hiszen a 20. helyről ez most bravúros kármentés volt. Harmadik helyének köszönhetően Kvyat valósággal berobbant a top 10-be, valamint Lance Stroll is masszívan előrelépett az egyéni kiírásban. Na és akkor ott van Robert Kubica, aki megörökölt egy 10. helyet, ezzel szegény Russell úgy áll a bajnokság utolsó helyén, hogy egész évben verte a tapasztalt lengyelt.

 

  • Facebook

 

Hiába a Mercedes közel nullázása, még most is tetemes előnnyel vezetik a bajnokságot. Eközben a Red Bullt szinte egyedül tolja előre Verstappen, így 44 pontra megközelítették a Ferrarit. Nagyon hiányoznak Gasly meg nem szerzett pontjai, erről majd holnap olvashattok is egy cikket. Csapat szinten három nagy nyertese van a mai napnak. A Toro Rosso és a Racing Point fantasztikusan muzsikált ma, a Haas pedig az Alfa Romeot sújtó ítélet miatt szerezhetett 10 pontot. Végül pedig ott a Williams, akik nem lehetnek elégedettek az egyetlen pontjukkal, de legalább végre nekik is van.

 

  • Facebook

Kiemelt kép: F1.com
Forrás: F1.com , Autosport.com