Kategóriák
Formula 3 Összes

Megszerezte első F3-as pontjait Keszthelyi Vivien!

Biztató kezdés!

Túl van Formula-3-as bemutatkozásán Keszthelyi Vivien, hiszen a burirami hétvége mindhárom versenyét sikeresen teljesítette. Vivien a BlackArts Racing istállónál mutatkozhatott be, ahol rögtön jó véleményt alkottak róla. 

Keszthelyi Vivien úgy vágott bele az FIA által hitelesített F3 Asian Championship Winter Series-be, hogy első versenye előtt csupán két napja volt arra, hogy megismerje új autóját. A két tesztnapot követő pénteki napon azonnal komoly terhelést kapott.  Várt rá egy szabadedzés, két időmérő és egy verseny, továbbá a szombati napon két újabb futam következett. Vivien karrierje első Forma-3-as versenyén a 8., a másodikon a 11., míg a harmadikon a 9. helyen végzett, amivel nem csak az első lépést tette meg a formula kategóriában, de egyúttal megszerezte első pontjait is a bajnokságban.

„A csapattal folyamatosan foglalkoztunk az autóval, igyekeztünk minél több beállítást kipróbálni, valamint megtalálni a számomra legideálisabbakat az időmérőkre és a versenyekre egyaránt. Nagyon örülök, hogy mindhárom versenyt sikerült teljesítenem, a megszerzett 6 pont pedig csak hab a tortán. Még mindig csak ismerkedem az autóval és gumik viselkedésével. Rengeteg az új információ, amit rögzítenem kell, az autóval kapcsolatban sok tapasztalatra van még szükség, hiszen ez a kategória teljesen új számomra. Egy hosszú folyamat elején járok, de azon leszek, hogy minél hamarabb megszerezzem a szükséges tapasztalatokat és versenyképes tempót tudjak diktálni” – foglalta össze a hétvégét Keszthelyi Vivien a harmadik verseny után, majd azt is elárulta, hogy mi jelentette számára a legnagyobb kihívást. „Ezekben az F3-as autókban nincs szervokormány ezért fizikailag sokkal nehezebb a pályán tartani őket, mint bármilyen túraautót. Ezt a két napba sűrített szabadedzés, két időmérő majd három versenyen megtenni pedig nagyon megterhelő volt.” 

Képtalálat a következőre: „keszthelyi vivien f3”
  • Facebook

Az előrelépést Davide Rizzo, Vivien ázsiai csapatának mérnöke fejtette ki bővebben, akit lenyűgözött, amit a BlackArts Racing újdonsült versenyzőjétől eddig látott: 

”Először dolgoztunk együtt, és csak néhány napot töltöttünk Buriramban, de nagyon jól ment a közös munka. Ez egy új fejezet a karrierjében, ami teljesen különbözik az eddigi tapasztalataitól, de egyre többet tanul az autó képességeiről, sajátos tulajdonságairól. Megtettük az első lépést a formaautó kategóriában, a legfontosabb dolog, hogy bízzon a leszorítóerőben, amit egyre hatékonyabban használ. Nagyon meglepődtem azon, ahogy meghallgatja, és rögtön megérti a javaslatainkat, majd a következő munkamenet során a pályán egyből végre is hajtja azokat. Amit a legjobban értékelek, az az elkötelezettsége és a hatalmas erőfeszítés, melyet azért tett, hogy mindhárom versenyen jól, stabilan teljesítsen. Még sok munka van hátra annak érdekében, hogy még gyorsabb legyen, de a professzionalitása és a hozzáállása sokat segít majd a siker elérésében.”

Arról, hogy Keszthelyi mire lehet képes a hátralévő 6 versenyen a BlackArtsRacing csapatvezetője, Bill O’Brien beszélt:

„Vivien rendkívül gyorsan tanul, egy intelligens, erős és határozott fiatal hölgy. Keményen küzdött a hétvége folyamán, és túlteljesítette a várakozásainkat. A világ formula pilótái közül jó néhány top versenyző figyelmét felkeltette az ázsiai Winter Series, ő pedig keményen dolgozott, hogy megállja a helyét ebben az erős mezőnyben. Még ennél is nagyobb előrelépést várunk tőle a következő  fordulókban.”

Az első Forma-3-as tapasztalatokat már begyűjtötte, azonban még mindig hosszú út áll Keszthelyi Vivien előtt ahhoz, hogy idei legnagyobb célkitűzését elérje és bekerüljön az európai W Series 2019-es bajnokságába is. A fejlődési folyamat következő lépcsőfokaként jövőhéten Malajziában, Sepangban áll majd rajthoz újabb 3 versenyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.