Az FP3-mat a Mercedes dominálta, a második erő címért a Red Bull, a Racing Point és a Ferrari verseng.

Az edzés szemerkélő esőben indult, a pályán a F3-as Liam Lawson autójából elfolyt folyadékot a síkosságmentesítő anyaggal habár felfogták, a fehér por azonban jelen volt a boxutca kijáratától a második kanyar közepéig, illetve a boxutca első részén egyaránt, ami Kimi Raikkönent kicsit meg is tréfálta.

Az első negyed óra jobbára eseménytelenül telt, csupán Raikkönen Latifi és Russell ment mért kört. Mikor már az első fecskék feltakarították a vizet és port (legyen az fehér vagy hagyományos), egyre többen mentek ki a pályára, és az első szembetűnő jelenség a gyári Mercedesekből a lassú kanyarokban kiáramló fehér füst volt, amit a Racing Pointoknál láthattunk Ausztriában. Ezután Verstappen írt le egy piruettet a 12. kanyar után, az autó viszont egyben maradt.

Fél óra múltán Bottas, Perez, Hamilton, Leclerc, Stroll volt az első öt sorrendje, 1:16.278-cas idővel a finn neve mellett. Ezután tovább folytatódott a harc az elsőségért. Nagy meglepetésre Leclerc vette át a vezetést, Bottas viszont gyorsan elvette tőle a vezetést, 3 tizedet verve az idejére. A következő körben Russell a 6., Verstappen a 4. helyet csípte el, Latifi pedig a 12-esben forgott meg, hasonlóan mint Verstappen.

A végeredmény végül az alábbi lett:

Kép
  • Facebook

 

Share This