Kategóriák
Formula 1

Mercedes fölény a második szabadedzésen Monacóban

Mondhatni, csak a szokásos: Mercedes 1-2

A két Mercedes nagy fölénnyel nyerte a második szabadedzést, Vettel ugyan a harmadik helyen zárt, de a Ferrarisok szenvednek a féktávokon. A Red Bull talán most nem húzta elő a nyulat a cilinderből.

 

Lewis Hamilton a második szabadedzésen is a leggyorsabb volt, három tizedre kerülve a monacói pályacsúcshoz. Csapattársa, Bottas továbbra is árnyékként követi, ezúttal is egy tizeden belül végzett mögötte. A Ferrari különösen a féktávokon szenved, így lesz egy kis házi feladatuk a mai nap után. A 3. helyen végző Vettel közel 8 tizedes hátrányban végzett Hamilton mögött, míg a hazai pályán versenyző Leclerc 1,2 másodperces lemaradással csupán a 10. pozícióban zárt. A 3-13. helyek között mindössze 5 tized volt a különbség, ennek megfelelően, aki egy tökéletes kört rak össze, kiváló pozícióba kerülhet. Vagyis a Ferrari és a Red Bull csak minimális előnyben van a Toro Rosso, Haas és Alfa Romeo előtt, jóllehet a különbség szombatra megnövekedhet.  A Ferrari és a Red Bull nagy csatát vívhat a dobogóért, az a csapat kerülhet fölényben a másikkal szemben, amelyik jobban bánik a gumikkal. Egyelőre meglepetés Albon ötödik helye, de a hetedik Magnussen illetve nyolcadik Giovinazzi is jobban teljesített a vártnál.

  • Facebook

A hétvége eddigi negatív meglepetése a Renault és a Racing Point szereplése, akik a 15-18. helyeken végeztek, s a középmezőny többi csapatához képest jelentősebb a lemaradásuk.

A második szabadedzést is megúsztuk különösebb incidens nélkül, a Sainte Devote az állandó kicsúszások helyszíne. Az időmérőn azonban jóval nagyobb kockázatot kell vállalni egy tökéletes kör megtételéhez, mivel nagyon kicsik a különbségek, s az időmérő kulcsfontosságú az előzésre alkalmatlan pályán.

A program szombaton 12 órakor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

  • Facebook