Kategóriák
Formula 1

Mick Schumacher a F1-ben?

Mick Schumachert leszerződtette a Ferrari akadémiája. Ez nagyon jó esélyt ad neki, hogy majd az apja nyomdokaiba léphessen.

Miután az idén 50 éves, a Forma 1 valaha volt legsikeresebb pilótájának, Michael Schumachernek az egyetlen fia, Mick Schumacher tavaly megnyerte az európai Forma 3-as bajnokságot, csatlakozott a Ferrari akadémiájához.

Mick idén a Forma 2-ben fogja a Prema Powerteam csapatát erősíteni. Érdemes tudni erről az istállóról, hogy több, ma már a Forma 1-ben versenyző pilótát nevelt. A legnevesebb közülük Charles Leclerc, aki idén már Ferrarit fog vezetni, de náluk tanult Lance Stroll, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, de még 2003-ban Robert Kubica is! Egy ilyen csapattal a háta mögött az ifjú Mick nagyon jó eséllyel pályázik egy Forma 1-es ülésre.

Charles Leclerc hasonló utat járt be az utóbbi időben, mint amit Mick Schumacher bejárhat a közeljövőben. Leclerc is a Premánál kezdett, és a Ferrari akadémia tagja volt, ráadásul 2-3 éven belül a Saubernél valószínűleg fel fog szabadulni egy hely, mégpedig Kimi Raikönen helye, aki már bőven a pályafutása végét tölti a svájciaknál. Elképzelhető, hogy néhány éven belül nem csak versenyzőtársak, hanem csapattársak is lesznek a monacóival.

Hiába hívják az embert Schumachernek, a Forma 1-be kihalásos alapon lehet bekerülni. Sokat kell letenni az asztalra, hogy az ember kiérdemeljen 1 ülést a jelenlegi 20-ból, de ha Mick valóban olyan képességekkel és tehetséggel rendelkezik, mint amilyennek titulálják, akkor nem lesz különösebb gondja, főleg, hogy mivel Daniil Kvyat jövőre a Toro Rosso versenyzője lesz, és a maranelloi istállónak új tesztpilóta után kell néznie.

Összességében Mick Schumachernek jó esélye van arra, hogy belátható időn belül Forma 1-es pilóta váljon belőle, de azért az ülésért, legyen az bármelyik csapatnál, még meg kell dolgoznia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.