Kivételes lehetőséget kapott Mick Schumacher és Callum Ilott, ugyanis mindketten F1-es autót tesztelhetnek; Mick a Bahrein-i nagydíjat követő teszten, Callum pedig Barcelonában ülhet volán mögé.

 

Bár a hírről már korábban is beszámoltak a sajtóban, ám csak ma délelőtt jelentették be hivatalosan is. Habár mindkét fiatal szerencsésnek mondhatja magát, Mick duplán is. Míg Callum Ilott az Alfa Romeo Racing C38-as autóját vezetheti, addig Mick Schumacher nem csak az Alfa Romeo, hanem a Ferrari aktuális versenygépével, az SF90-el is próbára teheti tudását. Schumacher először a Ferrarit vezetheti április 2-án, majd másnap az Alfa Romeot, Ilott pedig a Barcelonai hétvége után pattanhat be az Alfa Romeo-ba.

Callum Ilott tavaly a GP3 3. helyezettje lett, idén pedig az F2-ben indul a Sauber Junior Team pilótájaként. Mick Schumacher szintén első F2-es évére készül a Prema színeiben, és teszi ezt regnáló F3-as bajnokként. Eseménydús napok előtt állnak tehát, hiszen újoncként első F2-es versenyükre készülhetnek a hétvégi bahreini nagydíjon, Schumachernek pedig utána rögtön F1-es tesztre készülhet. Egyébként mindketten a Ferrari Driver Academy tagjának mondhatják magukat. 

 

  • Facebook

Callum Ilott az Alfa Romeo C38-at vezetheti. Kép: Twitter

Share This